Тете: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м Провинция Тете“ преместена като „Тете
+МЕП
Ред 1: Ред 1:
[[Картинка:Mozambique_Provinces_Tete_250px.png|200px|мини|Разположение на провинция Тете]]
Провинция Тете е разположена в [[запад]]ен [[Мозамбик]] и граничи с [[Малави]],[[Замбия]] и [[Зимбабве]].Площта и е 100,724 квадратни километра и население около 1,6 млн. души.[[Столица]]та на провинцията носи същото име-град Тете.На територията на провинцията е разположен вторият по големина в цяла [[Африка]] [[язовир]],наречен Кахора Баса.

'''Тете''' (на [[португалски]] ''Тете'') е провинция в [[Мозамбик]]. Разположена е в [[запад]]ен Мозамбик и граничи с [[Малави]], [[Замбия]] и [[Зимбабве]]. Площта ѝ е 100,724 квадратни километра и население около 1,6 млн. души. [[Столица]]та на провинцията носи същото име, град [[Тете (град)|Тете]]. На територията на провинцията е разположен вторият по големина в цяла [[Африка]] [[язовир]], наречен Кахора Баса.


[[Картинка:Mozambique_Provinces_Tete_250px.png]]


[[Категория:Провинции на Мозамбик]]
[[Категория:Провинции на Мозамбик]]

[[da:Tete (provins)]]
[[de:Tete (Provinz)]]
[[es:Tete (provincia)]]
[[eu:Tete Probintzia]]
[[it:Provincia di Tete]]
[[lt:Tete provincija]]
[[nl:Tete (provincie)]]
[[ja:テテ州]]
[[no:Tete (provins)]]
[[pl:Tete (prowincja)]]
[[pt:Tete (província)]]
[[fi:Tete]]
[[sv:Tete (provins)]]
[[zh:太特省]]

Версия от 12:26, 11 юли 2008

Разположение на провинция Тете

Тете (на португалски Тете) е провинция в Мозамбик. Разположена е в западен Мозамбик и граничи с Малави, Замбия и Зимбабве. Площта ѝ е 100,724 квадратни километра и население около 1,6 млн. души. Столицата на провинцията носи същото име, град Тете. На територията на провинцията е разположен вторият по големина в цяла Африка язовир, наречен Кахора Баса.