Янаки Стоилов: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м биоинфо, кат
Редакция без резюме
Ред 9: Ред 9:
}}
}}


'''Янаки Боянов Стоилов''' е [[България|български]] [[политик]] от [[Българска социалистическа партия|Българската социалистическа партия]]. Той е роден на [[8 септември]] [[1958]] година в [[Велико Търново|Търново]]. Завършил е право в [[Софийски университет|Софийския университет]], където сега е преподавател, доцент по Теория на правото и Политология. Доктор по право. Янаки Стоилов е един от авторите на новата Конституция на [[Република България]]. Бил е депутат в 36-тото, 38-то и 39-то [[Народно събрание]]. Депутат от 40-то Народно събрание, председател на Комисията по правни въпроси и член на постоянната Комисия по европейските въпроси.
'''Янаки Боянов Стоилов''' е [[България|български]] [[политик]] от [[Българска социалистическа партия|Българската социалистическа партия]]. Той е роден на [[8 септември]] [[1958]] година в [[Велико Търново|Търново]]. Завършил е право в [[Софийски университет|Софийския университет]], където сега е преподавател, доцент по Теория на правото и Политология.Води лекции по обща теория на правото и в [[Пловдивския университет]]- [[Юридически факултет (Пловдивски университет)]] Доктор по право. Янаки Стоилов е един от авторите на новата Конституция на [[Република България]]. Бил е депутат в 36-тото, 38-то и 39-то [[Народно събрание]]. Депутат от 40-то Народно събрание, председател на Комисията по правни въпроси и член на постоянната Комисия по европейските въпроси.





Версия от 18:32, 26 юли 2008

Янаки Стоилов
български политик
10 май 2021 г.
Роден
8 септември 1958 г. (1958-09-08) (65 г.)

Учил вСофийски университет
ПартияБългарска социалистическа партия
Работил вСофийски университет
Семейство
Подпис
Янаки Стоилов в Общомедия

Янаки Боянов Стоилов е български политик от Българската социалистическа партия. Той е роден на 8 септември 1958 година в Търново. Завършил е право в Софийския университет, където сега е преподавател, доцент по Теория на правото и Политология.Води лекции по обща теория на правото и в Пловдивския университет- Юридически факултет (Пловдивски университет) Доктор по право. Янаки Стоилов е един от авторите на новата Конституция на Република България. Бил е депутат в 36-тото, 38-то и 39-то Народно събрание. Депутат от 40-то Народно събрание, председател на Комисията по правни въпроси и член на постоянната Комисия по европейските въпроси.