Серов (град): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
JAnDbot (беседа | приноси)
м Робот Добавяне: zh:谢罗夫
това на какъв език е ...
Ред 1: Ред 1:
{{обработка|редактиране}}
{{обработка|редактиране}}
Серов - град в Руската федерация, Свердловска област . Населението на 98,5 хиляди души. Големи индустриални, културни и пресичане на Sverdlovsk региона. Разположен в северната част на Sverdlovsk региона, от източната част на склона на планината Урал диапазон, на границата между Северна и Близкия Urals. В града работи Kakva река - приток на река правото Sosvy (Obi басейн). Разстоянието до центъра област - Екатеринбург: с железопътен транспорт - 388 км по магистрала - 344 км.
'''Серов''' е град в [[Русия|Руската федерация]], [[Свердловска област]]. Населението на града е 98,5 хиляди души. Той е голям индустриален и културен център на региона. Разположен е в северната част на региона, от източната част на склона на планината [[Урал]]. През града минава река Каква, която е десен приток на река Сосва (от басейна на [[Об]]). Разстоянието до центъра на областа Екатеринбург с железопътен транспорт е 388 км, по магистрала - 344 км.


[[Image: Coat of Arms of Serov (Sverdlovsk oblast).png|thumb]]
[[Image: Coat of Arms of Serov (Sverdlovsk oblast).png|thumb]]


== Външни препратки ==
*[http://www.adm-serov.ru/ град Серов]
* [http://www.adm-serov.ru/ град Серов]


[[Категория:Градове в Русия]]
[[Категория:Градове в Русия]]

Версия от 16:40, 28 август 2008

Серов е град в Руската федерация, Свердловска област. Населението на града е 98,5 хиляди души. Той е голям индустриален и културен център на региона. Разположен е в северната част на региона, от източната част на склона на планината Урал. През града минава река Каква, която е десен приток на река Сосва (от басейна на Об). Разстоянието до центъра на областа Екатеринбург с железопътен транспорт е 388 км, по магистрала - 344 км.

Външни препратки