Ева Мендес: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Ред 65: Ред 65:
* http://evamendes.kissfromarose.org/
* http://evamendes.kissfromarose.org/
* [http://www.morgandetoi.com/ Morgan De Toi]
* [http://www.morgandetoi.com/ Morgan De Toi]
* [http://www.cinefish.bg/%C5%E2%E0-%CC%E5%ED%E4%E5%F1-Eva-Mendes-ac1192.html снимки, тапети и биография в cinefish.bg]


[[Категория:Американски актьори и актриси|Мендес, Ева]]
[[Категория:Американски актьори и актриси|Мендес, Ева]]

Версия от 16:24, 7 май 2009

Ева Мендес
Eva de la Caridad Méndez
американска актриса

Родена
Активен периодот 1998 г.
ПсевдонимEva Mendes
Семейство
ПартньорРайън Гослинг (2011)[1]
Деца2

Уебсайт
Ева Мендес в Общомедия

Ева Мендес (на английски: Eva Mendes), е американска киноактриса, придобила световна известност в първото десетилетие на 21 век.

Биография

Ева Мендас е родена в Хюстън и израства в Лос Анджелис в семейство от кубинско-американски произход. В колежа започва да се занимава с театър като учи актьорско майсторство при преподавателката Ивана Чубук. Естествено се поражда желанието й да се снима в игрални филми.

Въпреки многото, но малки роли във филми, тя не придобива известност, преди ролята на приятелката на Дензъл Уошингтън в "Тренировъчен ден." След тази роля, започва да се снима все по-често при това играе героини в филми с широк жанров диапазон от драми, през екшъни, до комедии.

Тези нови роли и дават възможността да работи с много режисьори от висшата холивудска класа, Робърт Родригес („Имало едно време в Мексико”),Карл Франклин („Почти невинен”), Джон Сингълтън („Бързи и яростни 2”), Антоан Фукуа(„Тренировъчен ден”), и братята Фарели („Лепнат за теб”), като и помага да поддържа висока репутация на сериозна актриса, способна на разнообразни превъплъщения.

Най-наскоро, Ева се снима в независимия филм "Историята на Уендъл Бейкър" заедно с братята Оуен и Люк Уилсън, Уил Фарел и под режисурата на Люк Уилсън. Преди това нейният голям филм беше "Хитч", романтична комедия, в която си партнира с Уил Смит.

През 2005 Ева работи по кино-адаптацията на научно-фантастичния комикс "Ghost Rider", режисиран от Марк Стиван Джонсън, с Никълас Кейдж в главната роля, който трябва да излезе по екраните тази година (2006).

Освен актриса, Ева е и лице на Revlon Cosmetics. Заедно с актриси и модели като Джулиан Мур, Хали Бери, и Синди Крауфорд, тя редовно се появява в телевизионните и печатни реклами на Revlon. Освен това е и страстно подкрепя и активно участва в борбата на Revlon против рака на гърдата.

Целта на Ева е непрекъснато да усъвършенства актьорските си умения и да работи с режисьори като Стивън Содърбърг, Спайк Джонзи и Педро Алмодовар. "...

Чувствам, че съм поела отговорността да покажа на света една по-различна латино-жена."

cinefish.bg

Актьорска кариера

Мендес започва с епизодични роли в музикални клипове, включително „Miami“ на Уил Смит, но скоро след това получава роля в сериал и не след дълго започва да участва в пълнометражни филми. Първата си значителна роля играе в Тренировъчен ден заедно с Дензъл Уошингтън и Итън Хоук, а две години по-късно участва и във втората част на Бързи и яростни. Следват участия в Имало едно време в Мексико и Лепнат за теб, а през 2005 Ева е в главната женска роля в „Хитч“, където по ирония на съдбата си отново си партнира с Уил Смит. През 2007 г. е запланувано да излезе очакваната с голям интерес комиксова адаптация Ghost Rider, където Мендес ще партнира на Никълъс Кейдж.

Разни

  • Сред нейните хобита са музика, архитектура и вътрешно обзавеждане.
  • Неведнъж е заявявала, че нейна мечта е да се снима във филм на Педро Алмодовар.
  • Играла е съпруга/приятелка на Дензъл Уошингтън в два филма - „Тренировъчен Ден“ и „Почти невинен“.
  • Ева е рекламно лице на „Ревлон“ и „Морган“.
  • Висока е 168 см.

Филмография

Външни препратки