Чешма (област Велико Търново): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Ред 30: Ред 30:


== Културни и природни забележителности ==
== Културни и природни забележителности ==
Селото е разположено в долината на река Стара река.На около 2,5км се намира природната забележителност Гърбавата чешма.Има водопад над селото запазен почти девствен ,много са малко хората имали удоволствието да го видят,а който го е видял сърцето му остава там.Тук може да се ловува ,риболовците също имат вазможност да се насладят на хобито си.
Селото е разположено в долината на река Стара река.На около 2,5км се намира природната забележителност Гърбавата чешма.Има водопад над селото, запазен почти девствен, малко са хората имали удоволствието да го видят,а който го е видял сърцето му е останало там. Тук може да се ловува, риболовците също имат вазможност да се насладят на хобито си. Понякога се чува ревът на елените, песента на щурците и жабите,а в зимните нощи - лая на чакалите.
И накрая бих искала да кажа, че няма нищо по-хубаво от зимния пеизаж отвън и миризмата от врящия в гърнето фасул, и дългите вечери, изпълнени с приказки за самодиви, за миналото на този красив и все още забравен от шумотевицата край. Това е мястото, където аз открих своя Рай.
Тишината е убииствена от време на време се чува рева на елените,песента на щурците и жабите,а зимните нощи се чува лая на чакалите.
И накрая бих искала да кажа няма нищо по хубаво от зимния пеизаж отвън и миризмата от врящия в гарнето фасул далгите вечери изпълнени с приказки за самодиви и миналото на този красив и все още забравен от шумотевицата край.Това е мястото кадето аз открих своя Раи.


== Редовни събития ==
== Редовни събития ==

Версия от 23:23, 21 юли 2009

Вижте пояснителната страница за други значения на Чешма.

Чешма е село в Северна България. То се намира в община Златарица, Област Велико Търново.

Чешма
Общи данни
Население26 души[1] (15 март 2024 г.)
Надм. височина197 m
Пощ. код5156
Тел. код06157
МПС кодВТ
ЕКАТТЕ81339
Администрация
ДържаваБългария
ОбластВелико Търново
Община
   кмет
Златарица
Петър Ганев
(БСП за България; 2023)


География

История

Културни и природни забележителности

Селото е разположено в долината на река Стара река.На около 2,5км се намира природната забележителност Гърбавата чешма.Има водопад над селото, запазен почти девствен, малко са хората имали удоволствието да го видят,а който го е видял сърцето му е останало там. Тук може да се ловува, риболовците също имат вазможност да се насладят на хобито си. Понякога се чува ревът на елените, песента на щурците и жабите,а в зимните нощи - лая на чакалите. И накрая бих искала да кажа, че няма нищо по-хубаво от зимния пеизаж отвън и миризмата от врящия в гърнето фасул, и дългите вечери, изпълнени с приказки за самодиви, за миналото на този красив и все още забравен от шумотевицата край. Това е мястото, където аз открих своя Рай.

Редовни събития

Други

Външни препратки

Шаблон:Мъниче селища в България