Саске Учиха (Наруто): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Darkicebot (беседа | приноси)
м Робот Добавяне: sq:Sasuke Uchiha
Ред 42: Ред 42:
[[ru:Саскэ Утиха]]
[[ru:Саскэ Утиха]]
[[simple:Sasuke Uchiha]]
[[simple:Sasuke Uchiha]]
[[sq:Sasuke Uchiha]]
[[sr:Sasuke Učiha]]
[[sr:Sasuke Učiha]]
[[sv:Sasuke Uchiha]]
[[sv:Sasuke Uchiha]]

Версия от 07:04, 21 септември 2009

Саске Учиха (Шаблон:Lang-ja) е измислен герой от японското аниме и манга серии Наруто, създадени от Масаши Кишимото. Учиха означава "ветрило", а Саске идва от името на легендарен японски самурай.

Генин от Селото скрито в листата (Коноха), Саске е един от последните оцелели членове на клана Учиха. Този клан е известен с генетичната способност да използва окото Шаринган. Това око позволява на потребителя си да копира всяка техника на противника. Саске е посветил живота си да отмъсти на по-големия си брат - Итачи Учиха, човекът, отговорен за смъртта на клана. Освен това Саске е един от най-желаните младежи в Коноха и има най-добри оценки от всички в Академията. Той е усвоил и техниката на Какаши Хатаке, наречена Чидори. По-късно овладява знаците (прокълнатия печат), сложени му на врата от Орочимару, благодарение на Звуковата четворка. Те го правят още по-силен и му позволяват да надвие Наруто Узумаки в боя им. В началото на серията, те са заклети врагове, но с течение на времето стават най-добри приятели. След като побеждава Наруто, Саске отива при Орочимару, за да го научи на техники и да може да убие брат си - Итачи Учиха. Но Орочимару иска да се прехвърли в тялото му, затова, в Наруто: Ураганни Хроники, Саске го убива, но това не е краят

По-късно, във II част, Саске сформира свой екип от елитни нинджи - "Змия" (蛇, Hebi, букв. преведено бяла змия). В него участват: Суйгетсу Хозуки, Карин, Джуго и самия Саске.

От престоя си при Орочимару, Саске се е научил на много техники със змии, както и да изпуска две огромни змии от ръкавите си. По-късно развива техниката Чидори, като я превръща в Чидори Нагаши. С нея е дори по-бърз от Рок Лий.

Когато Орочимару се опитва да превземе тялото на Саске, Саске го убива и тръгва след брат си - Итачи Учиха. В същото време Наруто и приятелите му тръгват да го търсят. Но двамата братя се сбиват и боя има продължава вече 4 глави от мангата. В двубоя им се виждат техники като Аматерацу и Тсакуоми от Итачи, а от Саске - страхотен Светкавичен елемент.В отговор на Аматерацуто на Итачи,Саске използва Светкавичния елемент,с който почти убива брат си.После Саске бива притиснат до една стена от брат си.Мислеики че Итачи ще извади очите му,Саске стои прилепен към стената,но Итачи го докосва само по челото и пада на земята мъртъв.Саске също изпада в безсъзнание след тежката битка.После става ясно,че с това докосване върху Саске,Итачи всъщност е предал на Саске всичките способности на очите си вклиучително и Мангекю Шаринган.Мадара Учиха,който се крие под името Тоби в организацията Акатцки прибира Саске и го превързва.След като Саске се събужда Мадара му разказва истината за Итачи:как Итачи е бил двоен агент-от една страна към клана,а от друга към селото Коноха;как по заповед на управата на селото Итачи е избил клана си и после пак по заповед от селото е трябвало да се присаедини към Акатцки за да ги наблюдава от вътре.Мадара му разказва как Итачи е успял да убие приятели роднини и родители но не е успял да убие само малкият си брат.С цел Саске да го мрази за да стане колкото се може по-силен,Итачи не е казал на брат си истината и преди да напуснел селото помолил и Третия Хокаге да не му я казва.

След като преживява шока от наученото, Саске преименува отборът от "Змия"("Hebi") на "Орел"("Taka"),чиято цел е унищожението на Коноха.

Преди да тръгне към Коноха, Саске се присъединява към Акатцки и му е възложена мисия да залови осем- опашатия звяр, който е в тяло на човек , наречен Килър Би и е брат на Райкагето от страната на облаците.В битката почти целия отбор на саске бива убит, но той си спомня как всички мислят за него и го спасяват(Джууго спасява Саске след трансплантация на живи клетки в тялото му от cursed seala на орочимару след като Приемника на БИЖУУТО (опашат демон чудожище като Киюби-лисицата в Наруто) го атакува и му прояжда тялото, а по рано Карин го спасява чрез смукжане на чакра), той използва Аматерасу и спасява отбора си от унищожение. Обаче в чаптър 419 се установява, че Килър Би е жив, а Райкаге пуска нинджи след Саске.Той изпраща съобщения до 5-те Кагета да ги предупреди, че Акатцки отновo настъпват. Освен тези съобщения той праща съобщение до Коноха, че ще се справя с Учиха Саске. Междувременно Пейн и Конан атакуват Коноха чрез очната техника на Пейн, която според преданието е доуджуцу на създателя на нинджа света.По това време Наруто изучава техниките на мъдреца от мъдреца Фукасаку, който се е бил с Пейн на страната на Джирая.Наруто учи техника, наречена тоад фу(крастава жаба боен стил) и саге модо (чрез чакра на куубито той се слива с природата и използва чакра от нея, което му позвлоява да полва техниките на мъдреца.Според думите на Фукасаку той е The Destined child(детето , което ще промени света)и малкото протеже на Джирая.