Съблайм: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м Робот Изтриване: ja:サブライム
кат
Ред 1: Ред 1:
'''Съблайм''' (''Sublime'') е американска ска/пънк група от [[Лонг Бийч]], [[Калифорния]]. Членовете на групата са Брад Ноуъл (китара и вокал), Бъд Гаф (барабани), Ерик Уилсън (бас). Групата е създадена през 1988 година като гаражна пънк банда, но по-късно в музиката им навлизат мотиви от [[ска]], [[реге]]то, [[хип-хоп]]а и [[дъб]]а. Първото изпълнение на „Съблайм“ е на 4 юли 1988 в малък местен клуб. Непосредствено след това те започват да обикалят околностите и да свирят. Това е и времето, когато окончателно добиват славата на сърфистка и скейтърска група (каквито са повечето им почитатели). След четири години бандата решава да издаде албум и резултатът е ''40 Oz. to Freedom'' (1992). Краят на групата идва след още четири години. На 25 май 1996 година Брад Ноуъл е открит мъртъв в хотел в Сан Франциско. Причината е свръхдоза хероин (преди това е ползвал по-нискокачествен хероин и не е преценил дозата). Два месеца по-късно излиза едноименният албум, който донася слава на групата.
'''Съблайм''' (''Sublime'') е американска ска/пънк група от [[Лонг Бийч]], [[Калифорния]]. Членовете на групата са Брад Ноуъл (китара и вокал), Бъд Гаф (барабани), Ерик Уилсън (бас).
Групата е създадена през 1988 година като гаражна пънк банда, но по-късно в музиката им навлизат мотиви от [[ска]], [[реге]]то, [[хип-хоп]]а и [[дъб]]а. Първото изпълнение на „Съблайм“ е на 4 юли 1988 в малък местен клуб. Непосредствено след това те започват да обикалят околностите и да свирят. Това е и времето, когато окончателно добиват славата на сърфистска и скейтърска група (каквито са повечето им почитатели). След 4 години бандата решава да издаде албум и резултатът е ''40 Oz. to Freedom'' (1992).
Краят на групата идва след още 4 години. На 25 май 1996 година Брад Ноуъл е открит мъртъв в хотел в Сан Франциско. Причината е свръхдоза [[хероин]] (преди това е ползвал по-нискокачествен хероин и не е преценил дозата). 2 месеца по-късно излиза едноименният албум, който донася слава на групата.


== Дискография ==
== Дискография ==
Ред 17: Ред 21:


[[Категория:Американски рок групи]]
[[Категория:Американски рок групи]]
[[Категория:Калифорния]]
[[Категория:Култура на Калифорния]]


[[cs:Sublime]]
[[cs:Sublime]]

Версия от 20:29, 14 ноември 2009

Съблайм (Sublime) е американска ска/пънк група от Лонг Бийч, Калифорния. Членовете на групата са Брад Ноуъл (китара и вокал), Бъд Гаф (барабани), Ерик Уилсън (бас).

Групата е създадена през 1988 година като гаражна пънк банда, но по-късно в музиката им навлизат мотиви от ска, регето, хип-хопа и дъба. Първото изпълнение на „Съблайм“ е на 4 юли 1988 в малък местен клуб. Непосредствено след това те започват да обикалят околностите и да свирят. Това е и времето, когато окончателно добиват славата на сърфистска и скейтърска група (каквито са повечето им почитатели). След 4 години бандата решава да издаде албум и резултатът е 40 Oz. to Freedom (1992).

Краят на групата идва след още 4 години. На 25 май 1996 година Брад Ноуъл е открит мъртъв в хотел в Сан Франциско. Причината е свръхдоза хероин (преди това е ползвал по-нискокачествен хероин и не е преценил дозата). 2 месеца по-късно излиза едноименният албум, който донася слава на групата.

Дискография

Студийни албуми

  • 40 Oz. to Freedom (1992)
  • Robbin' the Hood (1994)
  • Sublime (1996)

Концертни/компилации

  • Second-hand Smoke (1997)
  • Stand by Your Van (концертен) (1998)
  • Sublime Acoustic: Bradley Nowell & Friends (1998)
  • Greatest Hits (1999)
  • 20th Century Masters: Millennium Collection (2002)
  • Gold (2005)
  • Everything Under the Sun (2006)