Разлика между версии на „Парк Мол Стара Загора“

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
 
Комплексът се намира на бул. „Никола Петков“, до главния път за [[Бургас]]. С неговото изграждане и непосредствената близост на [[хипермаркет]]ите Технополис и Мосю Бриколаж, се обособява и новия Търговски парк на Стара Загора.
 
== Описание ==
 
Общият брой на обектите надвишава 120, включващи специализирани магазини, [[кафене]]та и [[ресторант]]и. Световно известни марки в сферата на [[мода]]та и ресторантьорството отварят свои обекти в Park Mall.
 
Инвеститор на Park Mall е Александра Груп, като размерът на инвестицията възлиза на 25 млн. евро. В мола са разкрити над 800 работни места. Архитектурната разработка е дело на „Артек дизайн“ с ръководител арх. Константин Антонов, а строително-монтажните дейности са извършени от „Балканстрой“ АД. Цялостното управление на Park Mall Стара Загора се осъществява от водещата международна консултантска компания [http://colliers.com/Corporate/Colliers International България. ]
 
Park Mall e иновативен със своята концепция и реализация търговски комплекс, разположен на две нива. Партерният етаж предлага разнообразен микс от стоки и услуги, докато местата за забавления, ресторантите и заведенията за бързо хранене са разположени на първия етаж.
 
Основен композиционен акцент на сградата е атриума, решен във форма на елипса и покрит със стъклен купол — характерен мотив за сградите на Александра груп. Вътрешните пространства имат покривни остъклявания, които осигуряват повече светлина. Модерният вътрешен дизайн на мола се съчетава хармонично с естествена зеленина и дървета, които са важен елемент от цялостната концепция на сградата като устойчива и енергийно-ефективна.
 
Пред основния вход има широко площадно пространство, което дава лесен достъп за пешеходците и отдалечава автомобилния трафик на безопасно разстояние. Всички елементи на архитектурния замисъл целят да създадат удобство и комфорт на клиентите и по този начин превръщат търговския център в предпочитано място за развлечение.
 
 
== Известни марки и вериги ==
 
 
Сред известните марки станали наематели в мола на Стара Загора са : Mango, Calliope, Sprider, Beauty Zone, [[Adidas]], Andrews fashion, Denyl, Etere, Fox, Seven Seconds, Hot Spot, Levi’s, Terranova, Oxette, Swarovski, Coffee break, [[KFC]], McDonald’s, Fancy restaurant, книжарница Ciela, Leonardo Shoes, Costa Café, Reserved, XYZ, забавления и мода за най-малките в детския център и магазин Fancy Kids.
 
В Park Mall отвори врати кино АРЕНА с 6 зали и общо 950 места, като това е бъде първият кино-комплекс от съвременен тип в целия регион, оборудван с дигитална и 3D кинотехника.
 
Водещият бранд в търговията с хранителни стоки [[Супермаркети "Пикадили"|Пикадили]] разкри супермаркет, разположен на 2 500 км. м.
 
==Факти==
* 30,000 кв.м обща застроена площ;
* 20,000 кв.м търговски площи;
* 700 паркоместа;
* 2,500 кв.м супермаркет [[Пикадили]];
* 2 етажа магазини за мода;
* 6 зали с 950 места на Кинокомплекс Арена;
* боулинг зала, 3D Кино „АРЕНА“, ресторанти, кафенета;
* първите в град Стара Загора ресторанти за бързо хранене от веригата „[[Макдоналдс]]“ и „[[KFC]]“:
 
== Външни препратки ==

Навигация