Кебап: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Премахната редакция 2934922 на 109.121.237.47 (б.) спам
Ред 19: Ред 19:
* [[Гювеч]]
* [[Гювеч]]


== Външни препратки ==
* [http://www.guveche.co.cc www.guveche.co.cc Най - големият сайт за гювечи и гювечета“]
[[Категория:Българска кухня]]
[[Категория:Българска кухня]]
[[Категория:Ястия с месо]]
[[Категория:Ястия с месо]]

Версия от 14:28, 22 януари 2010

Кебап върху ориз.

Кебап наричан още Тас-кебап е традиционно българско ястие, което се приготвя от свинско, агнешко или телешко месо, кромид или праз, брашно, домати и подправки.

Много популярен е „виненият кебаб“, чието име идва от факта, че при запържването на продуктите, сместа се разрежда не с вода, както обикновенният кебаб, а с червено вино, което допълнително обогатява вкуса на ястието.

Технология на приготвянето

Месото се нарязва на кубчета, след което се зъпържва в мазнина. Запържването може да се направи както в тиган, така и тенджерата в която ще се готви ястието. След като месото се запържи се изцежда и отделя настрани. Нарязва се лук, който се запържва в същата мазнина. Когато стане „стъклен“ се добавят нарязаните домати или домати от консерва. Сместа се запържва и се добавя 1 лъжица брашно. Когато сместа се сгъсти се налива вода, бульон или червено вино.

В тенджера се връща запърженото месо и се залива с доматеният сос. Ястието се вари до напълното омекване на месото. добавя се сол, черен пипер, червен пипер, бахар и др. подправки.

Стъпките при приготвяне на кебап.

Сервира се върху „канапе“ от сварен и овкусен ориз или картофено пюре. Поръсва се със ситно нарязан магданоз (по желание).

Вижте също