Сиатъл Сийхоукс: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Xqbot (беседа | приноси)
м Робот Добавяне: sr:Сијетл сихокси
TXiKiBoT (беседа | приноси)
м Робот Добавяне: et:Seattle Seahawks
Ред 11: Ред 11:
[[en:Seattle Seahawks]]
[[en:Seattle Seahawks]]
[[es:Seattle Seahawks]]
[[es:Seattle Seahawks]]
[[et:Seattle Seahawks]]
[[fa:سیتل سیهاوکز]]
[[fa:سیتل سیهاوکز]]
[[fi:Seattle Seahawks]]
[[fi:Seattle Seahawks]]

Версия от 05:48, 28 януари 2010

Сиатъл Сийхоукс (Seattle Seahawks) е отбор по американски футбол от Сиатъл, САЩ. Състезават се в Западната Дивизия на Националната Футболна Конференция на Националната футболна лига. Присъединяват се към лигата през 1976 и са единственият отбор играл и в Американската и в Националната конференции. Собственик на клуба от 1997 досега е Пол Алън, съоснователя на Майкрософт.

От 2003 до 2007 се класират без прекъсване за плейофите. Имат общо 10 участия в плейофите, веднъж са ставали шампиони на конференцията си (2005). Най-големият им успех до този момент е участието на финала на Националната футболна лига - Супербоул 2005, който губят от Питсбърг Стийлърс.

Срещите си играят на Куест Фийлд, който е с капацитет 67 000 зрители. Името на отбора Сийхоукс (Морските орли) е избрано след обществено допитване и над 1700 предложени имена. Официалните цветове са тъмносиньо и бяло. Публиката на отбора е известна като най-шумната в Лигата, измерените децибели на стадиона по време на мач достигат шума на реактивен самолет. От благодарност към своята вярна публика от употреба в клуба е изваден номер 12 и запазен за вечни времена за феновете.