Генерал от пехотата: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Tzo15 (беседа | приноси)
Нова страница: '''Генерал от пехотата''', ({{Lang-de |General der Infanterie}}) е ранг на генерали от армията на [[Герм...
 
м Робот Промяна: en:General of the Infantry (Germany)
Ред 13: Ред 13:
[[Категория:Военни звания]]
[[Категория:Военни звания]]


[[en:General der Infanterie]]
[[de:General der Infanterie]]
[[de:General der Infanterie]]
[[en:General of the Infantry (Germany)]]
[[fi:Jalkaväenkenraali]]
[[fr:General der Infanterie]]
[[fr:General der Infanterie]]
[[ru:Генерал пехоты]]
[[ru:Генерал пехоты]]
[[fi:Jalkaväenkenraali]]

Версия от 12:12, 13 февруари 2010

Генерал от пехотата, (Шаблон:Lang-de) е ранг на генерали от армията на Германската империа, Райхсвер или Вермахт - вторият най-висок ранг под генерал е генерал-полковник. Кавалерийски офицери равностойни на този ранг бяха призвани като Генерал от кавалерията, и артилерийски офицери с еквивалентен ранг Генерал от артилерията. Вермахта също имаше Генерал на танковите войски (танкова група), Генерал от подкрепленията (резервен корпус), Генерал от планинските войски (планински части), Генерал от парашутни войски (парашутни части), Генерал от разузнаването (комуникациини войски). Днес в Бундесвера, званието генерал-лейтенант съответства на традициония чин Генерал от пехотата.

1. в Бундесвера, позицията на пехотен служител, отговорен за някои въпроси от войските на обучение и оборудване, обикновено с чин Бригаден генерал. Позицията на Генерал от пехотата е свързана с тази на командир на пехотно училище. Съответните постове, съществуват също и за други клонове на армията. Тъй като в нейното използване се отнася не до позиция с ранг, полковник а понякога "Генерал на" своя вид войски. Формата на начина на говорене обикновено Сър и/или Полковник, под формата на уважение, Генерал от пехотата е неортодоксален, тъй като тя не се отнася до ранг.

Вижте също

Източник

  • This page is a translation of its German equivalent.

Шаблон:Военна-мъниче