Разлика между версии на „Морис Трентинян“

Направо към навигацията Направо към търсенето
2328 байта изтрити ,  преди 11 години
редакция без резюме
}}
 
'''Морис BienvenuБенвену Жан Пол Трентинян (30 октомври 1917 г., SainteСейнт-CécileСеселе-Ле-Vignes, VaucluseВинес - 13 февруари 2005 г. Nîmes[[Ним]]) Ее Моторнифренски спортовеавтомобилен водача и винар от Франциясъстезател. Той се състезава в [[Формула Едно Световното първенство за1]] четиринадесет години, между 1950 и 1964 г., това е една от най-дългите кариери в ранните години на F1първенството. През това време той се състезава в спортни състезателни коли, Включителновключително и спечелипечели през 1954 г. [[24-те часа на Льо Ман състезанието]]. След оттеглянето си от пистата Трентинян се съсредоточисъсредоточава върху винотърговията търговияс вино.
 
Морис Трентинян е брат на Bugattiпилота водача състезателнана колаБугати Луи Трентинян - Койкойто е бил убитзагива през 1933 г., на практика,тренировки в PeronneПерон, Пикардияи - Ие чичо на известниизвестния френски актьориактьор Жан-Луи Трентинян.
 
Започва да се състезава през 1938 г. и печели през 1939 г. Голямата награда "Без граници", но кариерата му е прекъсната от [[Втората световна война]].
Съдържание [кожа]
== Формула 1 ==
1 Racing кариера
ДоПрез 1950 Leг. Petouletму бее успешна достатъчно, запредложено да бъдесе предложенасъстезава работиза карамотбора зана [[Гордини Екипът,]] в новосформираната Формула Едноновосформираното Световното първенство повъв състезателни[[Формула серии1]]. Той се състезава във Формула 1 всяка година до пенсионирането си след сезон 1964 г. По време на тази дълга кариера Трентинян вкаразаписва две победи, в [[Голяма награда на Монако|Голямата внаграда на Монако]] през 1955 и 1958. 1954 г. Сезон 1954 и 1955 са били най-добритеуспешни сиза годининего първенствовъв Формула 1, икато завършва 4-ти в шампионата водачите впри дветепилотите.
1.1 Основни кариера победи
2 Пълна Формула Световното първенство резултати
3 Позоваването
 
По време на кариерата си Трентинян управлявал огромно разнообразие от автомобили, и много различни отбори.
[редактирам] Racing кариера
Започва състезания през 1938, и печели 1939 Голямата награда Des граници, Но кариерата му е прекъсната от Втората световна война, По време на който си Bugatti е била съхранявана в един обор. Когато той е възстановен за събитието 1945 г. Купе де ла Освобождението, Той пренебрегва един запушен горивния филтър, който го накарал да се откаже от събитието. Се окаже, че филтъра е включен с плъхове тор, спечелил му псевдоним незавидно Le Petoulet, "Плъхове-тор".[2]
 
До 1950 Le Petoulet бе успешна достатъчно, за да бъде предложена работи карам за Гордини Екипът, в новосформираната Формула Едно Световното първенство по състезателни серии. Той се състезава във Формула 1 всяка година до пенсионирането си след сезон 1964. По време на тази дълга кариера Трентинян вкара две победи, в Голяма награда на Монако в 1955 и 1958. 1954 г. и 1955 са били най-добрите си години първенство, и завършва 4-ти в шампионата водачите в двете.
 
По време на кариерата си Трентинян управлявал огромно разнообразие от автомобили, в продължение на много различни отбори: работа, така и капер. Необичайно, в 1955 Голяма награда на Аржентина Трентинян общо второ и трето място, продукт на Скудерия Ферари политика на преминаване автомобили до своите най машинисти следва първоначалния си автомобил събор. През 1956 г. той караше Bugatti Тип 251 в Френската Гран При, Превръщайки се в последно водача да представлява фамозен Marque на Великото състезание награда.[3] Дори в последните си сезон на шофиране си BRM P57, Той вкара точки, като пето място в 1964 немски Гран При на смущаващи Nürburgring.
 
След оттеглянето си от състезания, Морис Трентинян върнат в спокоен живот като винопроизводител (именуване си реколта Le Petoulet)[4], В близост до град Vergèze, В Лангедок-Русийон лозарски район, където евентуално ще бъде избран за кмет. Трентинян умря, на възраст от 87, през 2005 година.
 
[[Категория:Френски пилоти от Формула 1|Третинян,Морис]]

Навигация