Разлика между версии на „Синай (планина)“

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
Единственият начин да се стигне до планината е сухоземният транспорт. Много поклонници и туристи пристигат тук към 1.00 часа сутринта, за да изкачат планината и да посрещнат изгрева на върха й.
 
Планината Синай
От Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
За Библейските Синайската планина, както и обсъждане на възможните места, вижте Библейските Синайската планина.
За други места, със същото име, вижте Синайската планина (пояснение).
Планината Синай
 
Гледката от върха на планината Синай
Кота 2285 м (7497 фута)
Място
Местоположение Сейнт Катрин град, Синайския полуостров, Египет
Координати 28 ° 32'23 "N 33 ° 58'24" E / 28.53972 ° N 33.97333 ° И / 28.53972; 33.97333
Синайския полуостров, показваща местонахождението на Джабал MusaMount Синай (на арабски: طور سيناء, Sina Турци ") (иврит: הר סיני, Har Синай), известен също като планината Хорив, Mount Муса, Gabal Муса (египетски арабски акцент), Джабал Муса (стандартно арабски означава "Мойсей" планина ") от бедуин, е името на планина в град Сейнт Катрин, в Синайския полуостров на Египет. В арабски думите Джабал и Тур имат подобни значения, и планината Синай се споменава в Корана глава "на фиг" (Сура Ал-калай) като "Тур Sīnīn" [1]. Томас Стратън, 19-ти век, шотландски писател, в сравнение древните семитски езици с Gaelic и твърди, че прилича на сирийски ܛ ܘ Тур ܪ "една планина" и Gaelic Torr "хълм" демонстрира един "афинитет" между два езика. [1] Jabal Муса е бедуин и християнски традиционните мястото на Библейските Синайската планина [2].
 
Съдържание [скрий]
1 География
1.1 Геология
2 манастир
3 религиозно значение
4 изкачване
5 среща на върха
6 Вижте също
7 бележки
8 Външни връзки
 
[Редактиране] География
Синайската планина е 2285 m-високата планина в Сейнт Катрин града, в района на Синай. Тя е до "Св. Екатерина планината (най-2629м, [3] най-високата връх на полуостров Синай). [4] Тя е заобиколена от всички страни с по-високи върхове на планината.
 
[Редактиране] Геология
скали на планината Синай са се образували в края на етапа на (АНО) еволюцията на Арабския-Nubian щит на. Синайската планина показва пръстен комплекс, който се състои от алкални гранити намеси в различни видове скали, включително volcanics. В гранита кръг в състав от syenogranite да алкални фелдшпат гранит. В вулканични скали се алкализира, за да peralkaline и не са представени с повърхностен потоци и изригвания и subvolcanic порфир. Като цяло, естеството на откритата скали в планината Синай, показва, че те произхождат от различни дълбочини. (M. Ж. Shahien, Geol. Катедра, Бени Суеф, Египет)
 
[Редактиране] Манастир
Манастирът "Св. Екатерина в Сейнт Катрин град е разположен в близост до една височина от около 1550 M.
 
[Редактиране] Религиозно значение
Гръцки православни параклиса на върха на планината член SinaiMain: Библейски планината Синай
Според традицията бедуин, това е планината, където Бог е дал на законодателствата на израилтяните. Въпреки това, най-ранните християнски традиции място това събитие в близките планини Serbal и Манастирът е основан на базата си в 4-ти век, тя е само през 6 век, че манастирът се премества в подножието на планината Катрин, след указания на по-рано твърдят, че Йосиф Синай е най-високата планина в района. Jebel Муса, който е в непосредствена близост до планината Катрин, е само приравни на Синай, като християни, след 15-ия век. Също така, за мюсюлмани, има глава на име след тази планина в Корана, озаглавен сура Ал-калаени, сура 95, в които Бог се кълне от смокини и маслини, от Синайската планина, както и от град Мека.
 
Кристиан orthodoxies постоянно на тая планина в трети век, грузинците се премества в Синай през пети век, въпреки че Грузия колония е създадена през девети век. Грузинците издигнат свои собствени храмове в тази област. Изграждането на един такъв храм е свързан с името на Давид Строителя, който е допринесъл за издигането на храма в Грузия и в чужбина, както добре. Там са били политически, културни и религиозни мотиви за намиране на храма на Синайската планина. Грузински монаси, които живеят там са дълбоко свързани с родината си. Храмът имаше свои собствени парцели [изясняване необходими] в Картли. Някои от грузински ръкописи от Синай остане там, но други се съхраняват в Тбилиси, Санкт Петербург, Прага, Ню Йорк, Париж и в частни колекции.
 
Виж до манастира "Св. Катерина от пътека за summit.Many съвременни библейски учени вярват, че израилтяните ще преминават полуостров Синай в права линия, а не detouring до южния край (ако се приеме, че те не кръстовете източния клон на Червено море / Рийд море в лодки, или на пясъчен насип), и затова търси планината Синай другаде.
 
Песента на Девора, които текстови учени смятат за един от най-старите части на Библията, показва, че Господ живееше в планината Сиир, толкова много учени полза място в Nabatea (днес Арабия). Като алтернатива, библейски описания на Синай може да се тълкува като описва един вулкан, и така малко на брой учени считат равнява Синай, намиращи се в северозападна Саудитска Арабия, там не са вулкани в Синайския полуостров.
 
[Редактиране] Изкачване
Изгрев в планината. SinaiThere са двете главни пътища до върха. Колкото по-дълго и плитко маршрут, Siket Ел Bashait, отнема около 2,5 часа пеша, че камилите могат да бъдат използвани. В стръмен, по-пряк път (Siket Sayidna Муса) е до 3750 на "стъпки на покаяние" в дерето зад манастира. [5]
 
[Редактиране] Срещата на върха
Друга цел на срещата на върха на Синайската планина
В последните няколко метра на изкачване на планината среща на върха Sinai.The на планината има джамия и гръцки православен параклис (която е построена през 1934 година върху руините на една църква 16-ти век) нито една от които са отворени за обществено ползване. Параклисът мнение обвива скала, от която Бог е направил Таблетките от закона. [6] На срещата на върха също е "Пещерата на Моисей", където Моисей чакаше да получи Десетте Божи заповеди.
 
Източниk:http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Sinai
[[Категория:Библия]]
[[Категория:География на Египет]]
Анонимен потребител

Навигация