Разлика между версии на „Саске Учиха (Наруто)“

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
От престоя си при [[Орочимару (Наруто)|Орочимару]], Саске се е научил на много техники със змии, както и да изпуска две огромни змии от ръкавите си. По-късно развива техниката Чидори, като я превръща в Чидори Нагаши. С нея е дори по-бърз от [[Рок Лий]].
 
Когато Орочимару се опитва да превземе тялото на Саске, Саске го убива и тръгва след брат си - [[Итачи Учиха]]. В същото време Наруто и приятелите му тръгват да го търсят. Но двамата братя се сбиват и боя има продължава вече 4 глави от мангата. В двубоя им се виждат техники като [[АматерацуАматерасу]] и [[ТсакуомиТсукуйоми]] от Итачи, а от Саске - страхотен Светкавичен елемент (Кирин).В отговор на АматерацутоАматерасуто на Итачи, Саске използва Светкавичния елемент,с който почти убива брат си.После Саске бива притиснат до една стена от брат си. Мислеики че Итачи ще извади очите му, Саске стои прилепен към стената, но Итачи го докосва само по челото и пада на земята мъртъв. Саске също изпада в безсъзнание след тежката битка. После става ясно,че с това докосване върху Саске, Итачи всъщност е предал на Саске всичките способности на очите си вклиучително и Мангекю Шаринган. Мадара Учиха, който се крие под името Тоби в организацията Акатцки прибира Саске и го превързва. След като Саске се събужда Мадара му разказва истината за Итачи: как Итачи е бил двоен агент-от една страна към клана, а от друга към селото Коноха; как по заповед на управата на селото Итачи е избил клана си и после пак по заповед от селото е трябвало да се присаединиприсъедини към Акатцки за да ги наблюдава от вътре. Мадара му разказва как Итачи е успял да убие приятели роднини и родители но не е успял да убие само малкият си брат. С цел Саске да го мрази за да стане колкото се може по-силен, Итачи не е казал на брат си истината и преди да напуснел селото помолил и Третия Хокаге да не му я казва.
 
След като преживява шока от наученото, Саске преименува отборът от "Змия"("Hebi") на "Орел"("Taka"),чиято цел е унищожението на Коноха.
 
Преди да тръгне към Коноха, Саске се присъединява към Акатцки и му е възложена мисия да залови деветосем- опашатия звяр, който е в тяло на човек , наречен Килър Би и е брат на Райкагето от страната на облаците. В битката почти целия отбор на саскеСаске бива убит, но той си спомня как всички мислят за него и го спасяват (Джууго спасява Саске след трансплантация на живи клетки в тялото му от cursed seala на орочимаруОрочимару след като Приемника на БИЖУУТОБИДЖУУТО (опашат демон чудожищечудовище като КиюбиКйюби - лисицата в Наруто) го атакува и му прояжда тялото, а по рано Карин го спасява чрез смукжанесмукване на чакра), той използва Аматерасу и спасява отбора си от унищожение. Обаче в чаптърглава 419 се установява, че Килър Би е жив, а Райкаге пуска нинджи след Саске. Той изпраща съобщения до 5-те Кагета да ги предупреди, че Акатцки отново настъпват. Освен тези съобщения той праща съобщение до Коноха, че ще се справя с Учиха Саске. Междувременно Пейн и Конан атакуват Коноха чрез очната техника на Пейн (Риннеган), която според преданието е доуджуцу на създателя на нинджа света. По това време Наруто изучава техниките на мъдреца от мъдреца Фукасаку, който се е бил с Пейн на страната на Джирая. Наруто учи техника, наречена тоад фу (крастава жаба боен стил) и саге модо (чрез чакра на куубито той се слива с природата и използва чакра от нея, което му позвлоява да полваползва техниките на мъдреца). Според думите на Фукасаку той е The Destined child (детето , което ще промени света) и малкото протеже на Джирая.
 
{{Наруто}}
Анонимен потребител

Навигация