Уикипедия:Разговори/Архив/2005/октомври-ноември-декември: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
→‎Два казуса: употреба на фалсификация 2002 г. + риалити шоу
мNo edit summary
(→‎Два казуса: употреба на фалсификация 2002 г. + риалити шоу)
::За това кой термин е по-стар вижте [[Беседа:Фалшифицируемост или Фалсифицируемост#Източници, използващи "фалсифицируемост"|източниците на Емил]]. --Sharkb
:::Значи терминът "[[фалсифицируемост]]" е на 12 години, в книгата, излязла през 1993 г. Кой е по-стар е отделен въпрос. Кой е остарял -- също. Подобни на въпросите за "изходен код", но с друг отговор. Ако [[Потребител:Sharkb]] иска да каже нещо за времето на въвеждането на "фалшифицируемост" от други авторитети, моля да го напише отделно и да не преиначава моята реплика. --[[Потребител:Emil|Емил Петков]] 18:26, 20 декември 2005 (UTC)
:::: Между другото, Витан Стефанов ("Декана") в издание на Немезида от 2002 г. вече също използва ''фалсификация''. [[Потребител беседа:Stanislav|<span style="color: green;">⋯</span>]][[Потребител:Stanislav|Станислав]] 18:47, 20 декември 2005 (UTC)
 
Уважаеми колеги уикипедианци, бихте ли коментирали.
:#Съгласие, приемане или инструкция за механична транскрипция при заемане на чужди думи от чужд език в българския. --[[Потребител:Emil|Емил Петков]] 14:28, 20 декември 2005 (UTC)
:А най-неприятното е, че не разполагаме въобще с компетентен източник по въпроса, никой не си прави труда да намери такъв, но се кове нов термин, и то дори не присъстващия в медиите „риалити шоу“, а „риалити телевизия“. Да не говорим за такива подробности, като свързващи тирета например. --[[Потребител:Emil|Емил Петков]] 14:28, 20 декември 2005 (UTC)
:: ''Риалити шоу'' (без тире) се използва в медиите: пробвай google(site:dnevnik.bg риалити-шоу) като замениш dnevnik.bg с различни медийни сайтове. Има го и в заглавия на статии.
 
:: За тирето и прилагателните-от-съществителни (noun adjectives) от английския: на повечето места гледам, че не се слага тире. Седи неестествено, но е в употреба. [[Потребител беседа:Stanislav|<span style="color: green;">⋯</span>]][[Потребител:Stanislav|Станислав]] 18:47, 20 декември 2005 (UTC)
<tt></offtopic></tt>
 
3280

редакции

Навигация