Аранча Пара Сантонха: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
404 байтове добавени ,  преди 12 години
поправка име
(поправка име)
{{Тенисист
| име = '''Аранча Пара СантояСантонха'''
| име-латински = Arantxa Parra SantojaSantonja
| картинка =
| големина-картинка =
| обновяване =
}}
'''Аранча Пара СантояСантонха ''' (на испански : {{lang-en|Arantxa Parra SantojaSantonja}}) е професионална тенисистка от Испания. Тя започва състезателната си кариера през 2000 г.
 
Аранча Пара СантояСантонха е една от представителките на новото течение състезателки в испанския тенис. В световната ранглиста на женския тенис, Аранча Пара СантояСантонха е четвъртата най-добре класирала се испанка след : Мария Хосе Мартинес Санчес, Карла Суарес Наваро и Анабел Медина Гаригес.
 
През 2003 г, за първи път Аранча Пара СантояСантонха попада в престижната класация Топ 100 на световния женски тенис. В периодът 2005 - 2008 г, испанската тенисистка е неизменна част от представителния отбор на Испания за "Фед Къп".
Аранча Пара Сантоя е една от представителките на новото течение състезателки в испанския тенис. В световната ранглиста на женския тенис, Аранча Пара Сантоя е четвъртата най-добре класирала се испанка след : Мария Хосе Мартинес Санчес, Карла Суарес Наваро и Анабел Медина Гаригес.
 
В професионалната си кариера до момента, Аранча Пара СантояСантонха е изиграла една финална среща на турнир на сингъл. Това се случва на 03.05.2010 г, по време на "Ещорил Оупън" в Португалия, където испанката отстъпва на латвийската тенисистка Анастасия Севастова с резултат 2:6 и 5:7.
 
В мачовете на двойки, Аранча Пара СантояСантонха се представя далече по-убедително.За десет години в професионалния тенис тя печели три шампионски титли на двойки. Първата датира от 26.02.2007, когато заедно със своята сънародничка Лурдес Домингес Лино сломяват съпротивата на Емили Лоа и Никол Прат с 6:3 и 6:3. На 11.06.2007 г, в родния град на Аранча Пара СантояСантонха - Барселона, тя печели своята втора титла на двойки заедно с Нурия Лягостера Вивес,с която надиграват дуета Флавия Пенета и Лурдес Домингес Лино със 7:6,2:6 и 12:10. Третата си титла на двойки, испанката печели отново в Барселона през 2008 г, когато отново с Лурдес Домингес Лино побеждават Нурия Лягостера Вивес и Мария Хосе Мартинес Санчес в един напълно испански сблъсък. От 2003 до 2010 г, за период от седем години, Аранча Пара СантояСантонха е загубила общо шест финала на двойки.
През 2003 г, за първи път Аранча Пара Сантоя попада в престижната класация Топ 100 на световния женски тенис. В периодът 2005 - 2008 г, испанската тенисистка е неизменна част от представителния отбор на Испания за "Фед Къп".
 
 
В професионалната си кариера до момента, Аранча Пара Сантоя е изиграла една финална среща на турнир на сингъл. Това се случва на 03.05.2010 г, по време на "Ещорил Оупън" в Португалия, където испанката отстъпва на латвийската тенисистка Анастасия Севастова с резултат 2:6 и 5:7.
 
 
В мачовете на двойки, Аранча Пара Сантоя се представя далече по-убедително.За десет години в професионалния тенис тя печели три шампионски титли на двойки. Първата датира от 26.02.2007, когато заедно със своята сънародничка Лурдес Домингес Лино сломяват съпротивата на Емили Лоа и Никол Прат с 6:3 и 6:3. На 11.06.2007 г, в родния град на Аранча Пара Сантоя- Барселона, тя печели своята втора титла на двойки заедно с Нурия Лягостера Вивес,с която надиграват дуета Флавия Пенета и Лурдес Домингес Лино със 7:6,2:6 и 12:10. Третата си титла на двойки, испанката печели отново в Барселона през 2008 г, когато отново с Лурдес Домингес Лино побеждават Нурия Лягостера Вивес и Мария Хосе Мартинес Санчес в един напълно испански сблъсък. От 2003 до 2010 г, за период от седем години, Аранча Пара Сантоя е загубила общо шест финала на двойки.
 
 
В турнирите от Големия Шлем, испанската тенисистка е записала най-добро участие през 2004 г, по време на "Окритото първенство на Франция", когато достига до трети кръг, в който е елиминирана от представителката на домакините Амели Моресмо.
 
На 14 юни 2010 г, Аранча Пара СантояСантонха записва своето най-добро класиране в световната ранглиста на женския тенис. Тя заема 50-та позиция.
 
На 14 юни 2010 г, Аранча Пара Сантоя записва своето най-добро класиране в световната ранглиста на женския тенис. Тя заема 50-та позиция.
 
== Външни препратки ==
* [ Профил в ITF, Профил във WTA, Списък с участията за "Фед Къп" ]
 
[[Категория: испански тенисисти ]]
{{СОРТКАТ:Пара Сантонха, Аранча}}
[[Категория: испанскиИспански тенисисти ]]
 
[[cs:Arantxa Parraová Santonjaová]]
[[de:Arantxa Parra Santonja]]
[[es:Arantxa Parra]]
[[fr:Arantxa Parra Santonja]]
[[it:Arantxa Parra Santonja]]
[[hu:Arantxa Parra Santonja]]
[[nl:Arantxa Parra Santonja]]
[[pl:Arantxa Parra Santonja]]
[[pt:Arantxa Parra Santonja]]
[[sk:Arantxa Parrová Santonjová]]
[[fi:Arantxa Parra Santonja]]

Навигация