Разлика между версии на „Потребител беседа:Dimotika“

Направо към навигацията Направо към търсенето
Голяма носовка
(→‎Картинки: разяснение)
(Голяма носовка)
: С немския сайт положението е такова, че те не са обявили изрично съдържанието си за свободно. Всъщност изобщо нищо не виждам да пише на тема авторски права, което прави по презумпция правата им изцяло запазени. Има обаче имейл за контакт и на него може да се изпрати молба за разрешение за ползване. Процедурата е обяснена на български тук: [[У:РПМ]], а на английски с типово писмо-разрешение: [[:commons:Commons:OTRS]].
: Blackwolf, ако искаш, опитай се да качиш картинката от калифорнийския парк, използвайки за удобство тази пряка връзка http://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:Upload&uselang=bgfromgov . Ако не се получи, обади ми се, ще помогна. ''[[User talk:Spiritia|→]][[User:Spiritia|<span class='autocomment'>Спири</span>]]'' 11:13, 20 януари 2010 (UTC)
 
== Голямата носовка ==
Dimotika, здравей! Преди време качих този файл в общомедия [[Файл:Handwritten Big Yus.svg]]. Направих го така, защото така си спомням че го пишеше баба ми лека й пръст, когато ми разказваше за стария правопис. А така също ни го пишеше учителката в 8-ми клас, когато в часовете по български език (за съжаление ние бяхме последния набор, който учеше история на българския литературен език) ни даваше примери. Един руснак ми иска източник, според който се базира картинката ми. Не успях да намеря ръкописни текстове от стария правопис, за да се обоснова. Незнам и как са го преподавали в бг училища в началните курсове. Можеш ли да ми помогнеш. Спомням си че съм виждал титулната страница на "Да бъде ден!" на Смирненски, но не успях да я намеря. Според руснака големата носовка се е писала така [[:ru:Файл:Большой юс.svg]]

Навигация