Разлика между версии на „Дет метъл“

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
Дет метълът е разклонение на траш метъла. Траш метълът е стил на екстремност, бързо темпо, гърмящи дисторшъни и непредвидими текстови структури. Най-екстремните от този вид групи са създали прото-дет метъл звук, свирейки по-бързи, тежки и тъмни версии на стандартния траш. Траш метълите '''Celtic Frost''' са спомогнали за характеризирането на дет-грънта ('''death grunt'''), използван от много дет метъл вокалисти.
 
През 1983 г. са започнали да се формират агресивни американски групи,такива като '''Death''', '''Obituary''', '''Morbid Angel''', '''Possessed''' и '''Master'''. '''Morbid Angel''' е група, която е повлияла много на дет метъл стила, осъществявайки редица демо-албуми от 19831984 г.
 
През късните 80-те се наблюдава и изгрева на скандинавския дет метъл и по-точно във [[Швеция]] с групи като '''Nihilist''' (после '''Entombed'''),(по-късно '''Dismember'''),'''Vomitory'''. Дебютните албуми на тези групи били най-често осъществявани през ранните 90-те и се характеризирали със особен китарен звук, който бил много повлияни от британския [[грайндкор]].
Анонимен потребител

Навигация