Разсадник-Коньовица: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м Предупреждение
Ред 7: Ред 7:


== Източници ==
== Източници ==
тук живее баба
* ''Статията се основава на [http://www.mirela.bg/prodava-imoti/%E6%EA-%F0%E0%E7%F1%E0%E4%ED%E8%EA%E0-zxc3q119.html материал], използван с [[Потребител:Spiritia/Молби за разрешения/mirela.bg|разрешение]].''
* [http://www.imotibg.com/novini-imoti/%84razsadnika%93-%96-predpochitan-zapaden-kompleks-enno7217.html "Разсадника - предпочитан западен комплекс"]

{{Квартали на София}}
{{Райони на Столична община}}

[[Категория:Квартали и жилищни комплекси на София]]

Версия от 18:08, 29 ноември 2010

Разсадника е жилищен комплекс в западната част на София, на десет минути с градския транспорт от центъра на града. Кварталът е добре устроен с достатъчно зелени площи и добри комуникации. На север граничи с бул. “Ал. Стамболийски” и район Илинден, на изток — с бул. “Константин Величков”, на юг — с бул. “Възкресение”, а на запад — с бул. “Вардар”.

В комплекса преобладава панелното строителство. Има няколко категории сгради - стари панелни блокове, тухлени сгради, блокове тип ЕПК и нови панелни сгради, както и модерни кооперации от тухла, построени през последните десетина години. Разсадника е един от най-зелените квартали в столицата. В югоизточната му част се намира паркът ”Св. Св. Петър и Павел” и църква със същото име.

В квартал Разсадника се намира Първа АГ “Св. София” (Специализирана болница за активно лечение, бившата “Тина Киркова”), и 57-мо СОУ. Обграждащите комплекса булеварди са в добро състояние. Подменена е пътната настилка и някои подземни комуникации на ВиК и топлофикацията. Жителите на комплекса могат да ползват трамваи № 10, 8, 15, 11 и 22, и автобуси № 11, 60, 72, 77 и 83.


Източници

тук живее баба