Магнито: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
обработка|форматиране
микромъниче
Ред 1: Ред 1:
{{микромъниче|21:58, 24 декември 2010 (UTC)}}
{{обработка|форматиране}}
{{обработка|форматиране}}
Магнито(на англ. Magneto)(Макс Айсенхард),позната още като Магнус,Ерик Лвншен и др. е измислен герой на Марвел.Създаден е от Стан Лий и Джак Кърби.Първата му поява е в X-men#1 през септември 1963год.Той е най-големият враг на Х-мен.Някога е бил приятел на Чарлз Ксавиер,но след един спор си развалили приятелството си.В по късните издания на поредицата е показан произходът му.
'''Магнито''' ({{lang-en|Magneto}}) (Макс Айсенхард), позната още като Магнус,Ерик Лвншен и др. е измислен герой на [[Марвел]]. Създаден е от Стан Лий и Джак Кърби. Първата му поява е в X-men#1 през септември 1963 г. Той е най-големият враг на [[Х-мен]]. Някога е бил приятел на Чарлз Ксавиер, но след един спор си развалили приятелството си. В по късните издания на поредицата е показан произходът му.

Версия от 21:58, 24 декември 2010

Магнито (Шаблон:Lang-en) (Макс Айсенхард), позната още като Магнус,Ерик Лвншен и др. е измислен герой на Марвел. Създаден е от Стан Лий и Джак Кърби. Първата му поява е в X-men#1 през септември 1963 г. Той е най-големият враг на Х-мен. Някога е бил приятел на Чарлз Ксавиер, но след един спор си развалили приятелството си. В по късните издания на поредицата е показан произходът му.