Разлика между версии на „Момичетата Гилмор“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
правописна грешка
м (актуализиране на Сериал)
м (правописна грешка)
'''„Момичетата Гилмор“''' ({{lang-en|Gilmore Girls}}) е [[Съединени американски щати|американски]] [[сериал]], излъчван от [[2000]] г. до [[2007]] г.
 
Конфликтът на Лорелай Гилмор (Лорън Греъм) с родителите ѝ е в основата на историята. Сблъсъкът ѝ с опитващите се да я контролират Емили (Кели Бишоп) и Ричард (Едуард Херман) достига своят пиков момент, когато тя ражда Рори (Алексис Бледел) на 16-годиянагодишна възраст. Това слага край на амбициите им да влезе в елитен колеж. Освен това за ужас на родителите си Лорелай отказва да се омъжи за бащата на детето — Кристофър Хейдън (Дейвид Сътклиф), и вместо това се изнася в малкото градче Старс Холоу. Там се запознава с Мия, собственичка на пансиона „Независимост”, която ѝ дава работа като прислужница и се държи като майка заместител за Лорелай и Рори. Постепенно Лорелай стажа мениджър на пансиона (каквато е позицията ѝ в началото на сериала). Тя постоянно се опитва да минимализира контакта на родителите ѝ с Рори, докато (в пилотния епизод) не е принудена да се свърже с тях, за да финансират влизането на Рори в частното училище "Чилтън". В замяна на паричната подкрепа родителите ѝ създават нова седмична традиция. Всеки петък Рори и Лорелай трябва да вечерят при тях. Тези посещения заздравяват връзката помежду им.
 
Сериалът проследява тяхната история концентрирайки се върху теми като семейството, приятелството, различията между поколенията и социалните класи. „Момичетата Гилмор” се характеризира с бързия си остроумен диалог с чести вметки от поп културата и политиката.

Навигация