Разлика между версии на „Сред дивата природа“

Направо към навигацията Направо към търсенето
== Сюжет ==
{{сюжет}}
Действието на филма се развива през 1990 година, когато Крис МаккендлесМаккендълс завършва колежа Емъри. Той е сред най-добрите студенти и спортисти на випуска си. Макар да споменава пред родителите си за намерението си да следва [[право]], той дарява спестяванията си от $24 000, изгаря последните банкноти в портфейла си, нарязва кредитните си карти и всички документи за самоличност и тайно, без да спомене нищо на близките си, се отправя на пътешествие на [[автостоп]] с крайна цел [[Аляска]].
 
Крис е идеалист, обича да чете [[Джек Лондон]], [[Лев Толстой]], [[Хенри Дейвид Торо]] и мечтае да живее сред дивата [[природа]], далече от фалша на [[общество]]то. Той изоставя колата си насред [[пустиня]]та, работи известно време в [[Южна Дакота]] и живее за кратко сред [[хипи]]тата в [[Слаб сити]], [[Калифорния]]. Спуска се по реката Колорадо с [[каяк]], установява се за няколко седмици на палатка в [[Анза-Борего]] в близост до колония на нудисти и криейки се по товарни [[влак]]ове, успява да стигне Аляска.
 
На десетки мили от всякакво човешко присъствие, в [[Денали (национален парк)|националния парк Денали]] Крис МаккендлесМаккендълс намира един стар изоставен автобус, който се превръща в негово жилище за следващите 113 дни. Той използва разтопен сняг за питейна вода, яде убити от него животни и диви растения и чете книги. Умира през август 1992 от недояждане и вероятно отравяне с храна, или зараза от непречистената вода.
 
През цялото време на пътешествието той води дневник, по който след това е писана книгата, а по-късно направен и филмът. На 12 август, той пише: "Живял съм щастлив живот и благодаря на Господ. Довиждане и Бог да благослови всички!" (''I HAVE HAD A HAPPY LIFE AND THANK THE LORD. GOODBYE AND MAY GOD BLESS ALL!''). Малко преди да умре, с последни сили, той пише в дневника: "Щастието е истинско, само ако е споделено" (''Happiness is only real when shared'').
Анонимен потребител

Навигация