Магнито: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м r2.7.1) (Робот Добавяне: uk:Магнето (Marvel Comics)
м преп
Ред 4: Ред 4:


== В комиксите ==
== В комиксите ==
Магнито е считан за един от най-могъщите мутанти в комиксите на Марвел, притежавайки силата да контролира [[магнетизъм|магнетизма]]. Също така, той е един от най-сложните нравствено персонажи в американските комикси. Магнито е [[евреин]], преживял [[Холокост]]а и желаещ да защити расата на мутантите от подобна участ. В продължение на много години, образът на Магнито се променя — от суперзлодей до антигерой и даже герой. Борбата за правата на мутантите го среща с [[Чарлз Ксавие]], чиито мутанти се стремят към мирно съжителдтво с останалите хора.
Магнито е считан за един от най-могъщите мутанти в комиксите на Марвел, притежавайки силата да контролира [[магнетизъм|магнетизма]]. Също така, той е един от най-сложните нравствено персонажи в американските комикси. Магнито е [[евреин]], преживял [[Холокост]]а и желаещ да защити расата на мутантите от подобна участ. В продължение на много години, образът на Магнито се променя — от суперзлодей до антигерой и даже герой. Борбата за правата на мутантите го среща с [[Чарлз Екзевиър]], чиито мутанти се стремят към мирно съжителство с останалите хора.


== Източници ==
== Източници ==
Ред 11: Ред 11:
[[Категория:Супергерои на Марвел Комикс]]
[[Категория:Супергерои на Марвел Комикс]]


{{мъниче}}
{{комикс-мъниче}}


[[da:Magneto]]
[[da:Magneto]]

Версия от 10:17, 23 юли 2011

Магнито (Шаблон:Lang-en) е измислен персонаж от комиксите на Марвел Комикс. Асоциира се основно с групата супергерои от Х-мен, явявайки се както техен съюзник, така и противник. Първата му поява е в комикса X-Men, бр. №1 (от септември 1963 г.), създаден от сценариста Стан Лий и художника Джак Кърби.

През 2009 г. Магнито заема първо место в списъка на „100-те най-големи злодеи от комикси“, в класация на IGN.[1]

В комиксите

Магнито е считан за един от най-могъщите мутанти в комиксите на Марвел, притежавайки силата да контролира магнетизма. Също така, той е един от най-сложните нравствено персонажи в американските комикси. Магнито е евреин, преживял Холокоста и желаещ да защити расата на мутантите от подобна участ. В продължение на много години, образът на Магнито се променя — от суперзлодей до антигерой и даже герой. Борбата за правата на мутантите го среща с Чарлз Екзевиър, чиито мутанти се стремят към мирно съжителство с останалите хора.

Източници

Шаблон:Комикс-мъниче