Разлика между версии на „Союз ТМ-6“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
м (преп)
 
==Описание на полета==
Екипажът на "Союз ТМ-6" е уникален в смисъл, че командирът [[Владимир Ляхов]] е обучен да управлява сам Союз ТМ в случаислучай, че бъде изпратен кораб за спасяване на космонавтитедвамата накосмонавти от "Мир",. Сред екипажа липсва инженер, а останалите двама членове са космонавти-изследователи. Единият от тях е д-р [[Валерий Поляков]], който ще остане на борда на Мир, за да наблюдава здравето на [[Владимир Титов]] и [[Муса Манаров]] в последния етап от едногодишния им престой в орбита. Другият е космонавтът [[Абдул Мохманд]] от [[Афганистан]] по програма [[Интеркосмос]]. Работата на Moхманд се състои главно в наблюдения на територията на Афганистан.
 
При приземяването си Ляхов и Мохманд на борда на кораба [[Союз ТМ-5]] възникват извънредни ситуации, с които двамата се справят успешно.
 
При приземяването си на борда на кораба се намират Владимир Титов и Муса Манаров, които са рекордьори с едногодишния си полет в космоса, заедно с френския космонавт [[Жан-Лу Кретиен]], пристигнал няколко дни по-рано на "[[Мир (орбитална станция)|Мир]]" на борда на [[Союз ТМ-7]].
 
== Вижте също ==
* [[Списък на космическите апарати от серия Союз]]

Навигация