Институт на инженерите по електротехника и електроника: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
международна, международна, колко да е международна
мРедакция без резюме
(международна, международна, колко да е международна)
'''Институтът за инженери по електроника и електротехника''', известен със съкращението '''IEEE''' (пълно наименование на английски: ''Institute of Electrical and Electronics Engineers'') е международнанепрофитна асоциацияпрофесионална наорганизация специалистис централен офис в областта[[Ню Йорк]], който се има за основна цел развитието на технологичните иновации и отлични постижения. Има повече от 400 000 членове в над 160 страни, като около 45% от тях - извън [[електротехникаСАЩ]]та и<ref>[http://www.ieee.org/about/today/at_a_glance.html#sect1 IEEE > IEEE Факти], 31 декември 2010. Линк от 7 март 2011</ref>. Тя е световен лидер в разработването на стандарти в [[електроникарадиоелектроника]]та и електротехниката.
[[Image:3 Park Avenue.JPG|thumb|right|Корпоративният офис на IEEE се намира на 17-тия етаж на [[3 Park Avenue]] в [[Ню Йорк]]]]
 
Институтът е основан на базата на непрофитното корпоративно законодателство в САЩ през [[1963]] чрез сливането на Институтът на радиоинженерите (''Institute of Radio Engineers, IRE'', основан 1912) и Американският иснститут на инженерите по електроника (''American Institute of Electrical Engineers, AIEE'', основан 1884)
Тази [[организация с идеална цел]] е основана през [[1963]]. Обединява над 360 000 членове от около 175 държави. Тя е световен лидер в разработването на стандарти в [[радиоелектроника]]та и електротехниката.
 
== Стандарти за компютърни мрежи ==
 
—'''802.12''' - [[100 VG AnyLAN]]: Този стандарт се отнася за метода на достъп с приоритет по заявка, разработен от [[Hewlett Packard]] с цел комбиниране на предимствата на Ethernet, Token Ring и [[ATM]] технологиите в едно високоскоростно решение за локални мрежи.
 
== Източници ==
<references/>
 
==Външни препратки==
[[Категория:Електротехника]]
[[Категория:Електроника]]
 
{{организация-мъниче}}
 
[[af:IEEE]]

Навигация