Разлика между версии на „Уикипедия:Разговори“

Направо към навигацията Направо към търсенето
 
Направих раздел потребителски кутийки за всички настоящи, бивши и бъдещи: [[Уикипедия:Шаблони/Потребителски шаблони/Военни|Уикипедия:Шаблони/Потребителски шаблони/'''Военни''']]. Допълвайте категорията, когато правите нови кутийки, успех :) --[[Потребител:Ivanov id|Иван]] [[Потребител беседа:Ivanov id|''беседа'']] 11:12, 29 ноември 2011 (UTC)
 
== Информация за семействата в биографиите ==
 
Има спорове по въпроса как и доколко да бъде представяна информация за (живи) '''не-публични личности''' от семействата на обектите на статии. Минималното е изречение „Женен/Омъжена, с две деца.“ (или примерно „с един син и една дъщеря“) прибавено към биографичния раздел (ако има такъв). По-разширена версия можете да видите в стара версия на Зорка_Първанова: [//bg.wikipedia.org/w/index.php?title=Зорка_Първанова&oldid=4401444]. Т.е. отделен раздел „Семейство“, имената на децата като подточки, след това инфо къде са завършили образованието си и кога са се оженили.
 
Аз лично имам няколко въпроса:
# Трябва ли имената, ако се пишат, да бъдат като подточки?
# Трябва ли да са с фамилиите, ако са едни и същи?
# Трябва ли (и допустимо ли е) да пише къде и кога са завършили училище и дали и кога са се оженили/омъжили и докъде изобщо може да стигне описанието за тях?
# Трябва ли задължително да има отделен раздел „Семейство“, дори когато информацията е от само едно изречение.
--[[Потребител:V111P|V111P]] 11:48, 1 декември 2011 (UTC)

Навигация