Находка: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
EmausBot (беседа | приноси)
м r2.6.4) (Робот Промяна: sr:Нахотка
мРедакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
{{към пояснение|Находка|Находка}}
{{към пояснение|Находка|Находка (пояснение)}}
{{НМ
{{НМ
|вид = Град
|вид = Град
Ред 80: Ред 80:


== Икономика ==
== Икономика ==
В града е развита кораборемонтната промишленост и всички дейности свързани с железопътен и морски транспорт. От хранителновкусовата промишленост е най-добре развита рибопреработката, функционират и месо и млекопреработвателни предприятия. През 2010 г. в близост да града ще влезе в експлоатация морски терминал за пренос на природна газ.
В града е развита кораборемонтната промишленост и всички дейности, свързани с железопътен и морски транспорт. От хранително-вкусовата промишленост е най-добре развита рибопреработката, функционират и месо- и млекопреработвателни предприятия. През 2010 г. в близост до града е планирано да влезе в експлоатация морски терминал за пренос на [[природен газ]].


[[Категория:Градове в Приморски край]]
[[Категория:Градове в Приморски край]]

Версия от 13:28, 7 декември 2011

Вижте пояснителната страница за други значения на Находка.

Шаблон:НМ

Находка е пристанищен град в Приморски край на Русия, важен железопътен и морски център в тази част на страната.

География

Разположен е по бреговете на Японско море в добре защитения залив Находка. На север от града се намират 2 възвишения - Брат и Сестра, които представляват интересна забележителност.

Икономика

В града е развита кораборемонтната промишленост и всички дейности, свързани с железопътен и морски транспорт. От хранително-вкусовата промишленост е най-добре развита рибопреработката, функционират и месо- и млекопреработвателни предприятия. През 2010 г. в близост до града е планирано да влезе в експлоатация морски терминал за пренос на природен газ.