Интернет телефония: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
Правопис
м (pic; форматиране: 2x заглавие (ползвайки Advisor.js))
м (Правопис)
Дори от гледна точка на PSTN компаниите употребата на Интернет телефония също съкращава разходите на големи разстояния през международната телефонна мрежа. Ползата на големите компании от доставчици на услуга за телефония (ITSP) е, че спестяванията им стават все по-големи с увеличаване обема на повикванията. Инвестицията за закупуване на Voice Gateway, която да свърже PSTN с Интернет е висока, но технологичното развитие води към системно падане на цените на качествения хардуер. Важно е също и това, че инвестицията е еднократна.
 
* Мулти функционалност на линията за връзка на потребителя. Много хора днес все още използуватизползват модем, за да се свързват с Интернет и голяма част от тях имат само една телефонна линия. Така те нямат възможност да бъдат едновременно в Интернет и да провеждат разговор по телефона.
 
Алтернативи на Интернет телефонията са DSL технологията и [[ISDN]] технологията. [[DSL]] технологията обаче благоприятства запазването на скъпо струващите разговори през PSTN. При ISDN технологията нуждата от две телефонни линии отново работи в полза на традиционния фиксиран телеком. Затова VoIP решенията задоволяват изискванията на потребителите за многоцелево ползване на наличните линии за свръзка.
108 034

редакции

Навигация