Руслан Гелаев: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
м (Правопис2)
През [[1992]]-[[1993]] година заедно с [[Шамил Басаев]] участва в състава на Конфедерацията на народите на [[Кавказ]]. В края на този конфликт той става един от най авторитетните командири.
 
Участник във няколко Руско-Чеченски военни конфликта. През [[1993]] година поема командването на полка със специално предназначение "Борз".През май [[1995]] ръководи Шатойския отбранителен сектор. По негова заповед са разстреляни няколко пленени руски летци. През януари [[1996]] година заедно с [[Хатаб]] организира нападение на село [[Ярыш-Мартан]] в АргунсиАргунски окръг. Под атаката попада колона от руски федерални войски. Загиват 76 човека от руските части.
 
Участва в двата щурма на Грозни.След войната предприема пътуване до [[Мека]] и приема арабското име Хамзат. През [[април]] [[1997]] година е назначен на поста [[вицепремиер]], в правителството на [[Зелимхан Яндарбиев]], след това като вицепремиер по строителството в правителството на [[Аслан Масхадов]]. През [[1998]] година се отказва от поста на министър на отбраната в правителството на Шамил Басаев.

Навигация