Лари Пейдж: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
к.
Dinamik-bot (беседа | приноси)
м r2.6.5) (Робот Добавяне: bn:ল্যারি পেইজ
Ред 24: Ред 24:
[[az:Larri Peyc]]
[[az:Larri Peyc]]
[[be-x-old:Лэры Пэйдж]]
[[be-x-old:Лэры Пэйдж]]
[[bn:ল্যারি পেইজ]]
[[bs:Larry Page]]
[[bs:Larry Page]]
[[ca:Larry Page]]
[[ca:Larry Page]]

Версия от 20:55, 11 януари 2012

Лари Пейдж
Larry Page

Роден
26 март 1973 г. (1973-03-26) (51 г.)

Учил вМичигански университет
Станфордски университет
Работил вГугъл
Семейство
Деца1
Подпис
Лари Пейдж в Общомедия

Лоранс Едуард "Лари" Пейдж (роден на 26 март 1973) е американски компютърен специалист и учен, известен като основателя на Google. За 2009 г. той се нарежда на 26-то място според списание Форбс, за най-богатите милиардери в света. Също така, е шестият най-богат човек в САЩ. През 2007 г., той и другият основател на Google, Сергей Брин, се класират на първо място във "50-те най-важни хора в интернет" на списание PC World.

Живот и образование

Пейдж е роден в не-практикуващо еврейско семейство в Лансинг, Мичиган. Родителите му са преподаватели по компютърни науки в Мичиганския щатски университет. По време на интервю, Пейдж заява, че "къщата им е пълна каша", с компютри и популярни списания навсякъде. Увлечението му към компютрите, започва когато е на шест годишна възраст. Той казва: "От много ранна възраст, аз също разбрах, че съм искал да измислям нещо. Така и стана, наистина се интересувам от технологии и бизнес .... Така че вероятно от времето, когато бях на 12 знаех, щях да създам компания, евентуално".

Пейдж започва учението си в Монтесори, Лансинг и завършва East Lansing гимназия. Лари получава бакалавърска степен по компютърно инженерство от Мичиганския щатски университет с отличие и има магистърска степен по компютърни науки от Станфордския университет. Докато е в университета в Мичиган, "Пейдж създава мастилено-струен принтер от кубчета LEGO", служи като президент на HKN и е член на екипа на слънчевият автомобил.