Предаване (телекомуникации): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
В българската техническа терминология трансмисия се използва изключително в механиката
Ред 1: Ред 1:
В [[телекомуникации]]те '''предаването''' или ''трансмисията'' (от англ. transmission — предаване, пренос) е процес на изпращане, разпространение и получаване на аналогови или цифрови информационни [[сигнал]]и през физическа [[среда за предаване]], като това става от точка до точка или от точка до много точки, независимо от това дали тази среда е жична, оптична или безжична.
В [[телекомуникации]]те '''предаването''' {{източник|или ''трансмисията''}} (от англ. transmission — предаване, пренос) е процес на изпращане, разпространение и получаване на аналогови или цифрови информационни [[сигнал]]и през физическа [[среда за предаване]], като това става от точка до точка или от точка до много точки, независимо от това дали тази среда е жична, оптична или безжична.





Версия от 15:22, 31 януари 2012

В телекомуникациите предаването или трансмисията[източник?] (от англ. transmission — предаване, пренос) е процес на изпращане, разпространение и получаване на аналогови или цифрови информационни сигнали през физическа среда за предаване, като това става от точка до точка или от точка до много точки, независимо от това дали тази среда е жична, оптична или безжична.


Вижте също