Азкабан: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Азкабан''' е затвор за [[магьосник|магьосници]] е мястото, където провинилите се [[вещица|вещици]] и [[магьосник|магьосници]] излежават присъдите си,като се ебат. Той е едно от най-страшните места в магическият свят на [[Хари Потър]]. Затворът се намира на самотен остров насред [[океан]]а. За разлика от обикновените мъгълски затвори Азкабан не е защитен само от стени. Той е охраняван и от странни и зловещи магически създания наречени [[диментори]].
'''Азкабан''' е затвор за [[магьосник|магьосници]] е мястото, където провинилите се [[вещица|вещици]] и [[магьосник|магьосници]] излежават присъдите си. Той е едно от най-страшните места в магическият свят на [[Хари Потър]]. Затворът се намира на самотен остров насред [[океан]]а. За разлика от обикновените мъгълски затвори Азкабан не е защитен само от стени. Той е охраняван и от странни и зловещи магически създания наречени [[диментори]].


[[Диментори]]те са повикани от министерството на магията за охрана на Азкабан заради техните сили. Те изсмукват щастието от [[хора]]та. Само [[магьосник|магьосниците]] могат да видят тези същества.
[[Диментори]]те са повикани от министерството на магията за охрана на Азкабан заради техните сили. Те изсмукват щастието от [[хора]]та. Само [[магьосник|магьосниците]] могат да видят тези същества.

Версия от 14:46, 27 февруари 2012

Азкабан е затвор за магьосници е мястото, където провинилите се вещици и магьосници излежават присъдите си. Той е едно от най-страшните места в магическият свят на Хари Потър. Затворът се намира на самотен остров насред океана. За разлика от обикновените мъгълски затвори Азкабан не е защитен само от стени. Той е охраняван и от странни и зловещи магически създания наречени диментори.

Дименторите са повикани от министерството на магията за охрана на Азкабан заради техните сили. Те изсмукват щастието от хората. Само магьосниците могат да видят тези същества.

Смятало за невъзможно бягството от Азкабан, но въпреки това някой успява а именно обвиненият за убийство Сириус Блек се измъква от затвора през 1993. Но това не е единственото бягство. Барти Крауч младши с помощта на майка си и баща си успява да заблуди дименторите, като се разменя с майка си,която умира в затвора.

Има много магически провинения, за които магисъбора трябва да отсъжда по колко време е нужно да се стои в Азкабан, но са ни известни 3 магии чието използване води до доживотна присъда в Азкабан - Непростимите проклятия:Авада Кедавра, Круциатус(Круцио), Империус.