Разлика между версии на „Уикипедия:Мъниче“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
едвам намерих статията - добавям израза за да е по-лесно при search-ове
м (едвам намерих статията - добавям израза за да е по-лесно при search-ове)
Няма нужда да правите обширни проучвания, за да поставите основи, върху които други ще могат да строят, но помислете достатъчно и добавете това, което знаете, или пък променете това, което знаете, че не е вярно. Измежду традиционните уики-мъдрости съществува пословицата, че статиите не би трябвало да са идеални — дадена печатна или правописна грешка подтиква читателя да поправи статията и евентуално да добави повече (все пак, моля не добавяйте нарочно грешки заради това). Следват няколко препоръки.
 
* Добавете съобщението „Това е мъниче“, като добавите в края на статията <code><nowiki>{{мъниче}}</nowiki></code> или някой от неговите по-специфични варианти (вижте списък на мъничетата тук - [[/Подреждане/|Подреждане на мъничета]]).
* Пишете на правилен [[български език]]. Използвайте пълни изречения с ясен смисъл.
* Дайте ясно и прецизно '''определение''' на вашата тема. За биографии и статии за неща, които не са понятия (например държави или градове), е трудно или невъзможно да се даде точно определение, затова започнете с разбираемо, недвусмислено, очевидно описание на предмета на статията — кажете с какво тази личност е известна, основните факти за даденото събитие и кога се е случило, и т.н. Едно добро определение или описание може да окуражи потенциалните редактори, да предложи големината и обхвата на статията, обобщавайки по този начин какво остава да се довърши. Например, '''''Салвадор Алиенде''' е президент на Чили от 1970 до 1973 г.'' би било добро описание.
323

редакции

Навигация