Красимир Аврамов: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
м Робот Добавяне: no:Krasimir Avramov
Ред 60: Ред 60:
[[ja:クラシミル・アヴラモフ]]
[[ja:クラシミル・アヴラモフ]]
[[mt:Krassimir Avramov]]
[[mt:Krassimir Avramov]]
[[no:Krasimir Avramov]]
[[pl:Krasimir Awramow]]
[[pl:Krasimir Awramow]]
[[pt:Krassimir Avramov]]
[[pt:Krassimir Avramov]]

Версия от 08:59, 29 април 2012

Красимир Аврамов
български певец
Роден
5 ноември 1969 г. (1969-11-05) (54 г.)[1]
Активен периодот 1997 г.

Красимир Иванов Аврамов е български певец, който живее в САЩ. През 2009 година спечелва полуфинала на Песен на Евровизия в България с песента Illusion (Илюзия).

Биография

Красимир Аврамов е роден в Сливен. Завършва в НАТФИЗ. Прави кариера като тенор-алтино - рядко срещан висок мъжки глас. През 1998 заминава за САЩ и се установява в Лос Анджелис.

Красимир Аврамов е роден в Сливен. Завършва НАТФИЗ в класа на проф. Васил Инджев. Артист по душа и образование, той е надарен и с феноменален глас. Красимир прави кариера като тенор-алтино - рядко срещан висок мъжки глас. Влечението му към синтез на музикалните жанрове и към експериментите го отвеждат в друга посока. В България издава албума „Мълчаливи гласове” (1997), който го нарежда в челните музикални класации в България.

През 1998 заминава за САЩ и се установява в Лос Анджелис. За 10 години на американска земя прави впечатляваща кариера.

След много концерти по целия свят, Красимир печели наградата „Суперзвезда на годината” на музикалните награди в Лос Анджелис през 2005.

Красимир е първият българин, изнесъл самостоятелен концерт в престижния Кодак Театър - мястото, където връчват Оскарите.

Последният му албум „POPERA” носи на Красимир Аврамов признанието за основоположник на нов стил в музиката - своеобразна симбиоза между поп и опера.

Красимир Аврамов работи близо два месеца върху записите на песента „ILLUSION”. Тя е оригинален микс от съвременно звучене, соло-вокали на певеца в характерния за гласа му стил „попера”, народни инструменти и фолклорни вокали. В песента ще чуете виртуозни изпълнения на класната цигуларка Керън Бригс, станала известна от култовите спектакли на гърка Яни в „Акропола” и Тадж Махал и на световно известния български кавалджия Теодоси Спасов. Участват и певци от най-стария български ансамбъл за народна музика „Филип Кутев”.

През месец декември 2008 на музикалния пазар в Турция излезе “The Best Pop-Opera 2009, Volume 2″, който включва песни на най-големите изпълнители на поп-опера като Хосе Карерас, Марио Франгулис и други. Песента на Красимир Аврамов „Memories” открива компилацията.


Постижения

През 2005 спечелва наградата „Суперзезда на годината“ на музикалните награди в Лос Анджелис. Той е първият българин, изнесъл самостоятелен концерт в Кодак Театър — мястото, където се връчват Оскарите. През 2009 спечелва полуфинала на Песен на Евровизия в България и се класира за финала, който се провежда в Москва.

Дискография

Албуми

  • Попера, 2005

Сингли

  • Illusion, 2008
  • Say Good Bye, 2006

Източници

Външни препратки