Институт на инженерите по електротехника и електроника: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
(преместване на съдържание към Institute of Electrical and Electronics Engineers)
Редакция без резюме
'''ИнститутътInstitute заof инженериElectrical поand електроникаElectronics и електротехникаEngineers''', известен([[акроним]] със съкращението '''IEEE'''; (пълнона наименование[[български на английски:език|български]] ''InstituteИнститут ofза Electricalинженери andпо Electronicsелектроника Engineersи електротехника'') е [[професионална организация]] с идеална цел и централен офис в [[Ню Йорк]]. Институтът има за основна цел развитието на технологичните нововъведения и отлични постижения. Има повече от 400 000 членове в над 160 страни, като около 45% от тях - извън [[САЩ]] <ref>[http://www.ieee.org/about/today/at_a_glance.html#sect1 IEEE > IEEE Факти], 31 декември 2010. Линк от 7 март 2011</ref>. Тя е световен лидер в разработването на стандарти в [[радиоелектроника]]та и електротехниката.
[[Image:3 Park Avenue.JPG|thumb|right|Корпоративният офис на IEEE се намира на 17-тия етаж на [[3 Park Avenue]] в [[Ню Йорк]]]]
Институтът е основан на базата на непрофитното корпоративно законодателство в САЩ през [[1963]] чрез сливането на Институтът на радиоинженерите (''Institute of Radio Engineers, IRE'', основан 1912) и Американският иснститут на инженерите по електроника (''American Institute of Electrical Engineers, AIEE'', основан 1884)

Навигация