Разлика между версии на „ФК Торпедо (Москва)“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
редакция без резюме
м
През 1993 Торпедо печели купата на Русия. През 1997 тимът е преименуван на Торпедо-Лужники, а треньор става [[Александър Тарханов]]. В отборът идват много играчи от ЦСКА Москва като [[Едгарас Янкаускас]], [[Дмитрий Хохлов]],[[Леонидас Ферейра]],[[Евгений Бушманов]] и [[Игор Семшов]]. През 2000 "черно-белите" стават трети в РФПЛ.
 
През сезон 2006 Торпедо изпада от Премиер-лигата и всички звезди напускат.Треньорът [[Александър Гостенин]] е изгонен и тимът е поет от [[Георгии Ярцев]].През 2007,Торпедо не успява са се завърне в елита.Сезон 2008 е още по-неуспешен,Торпедо изпада от втория ешалонешелон на Руския футбол.Треньор е [[Вечиляв Даев]].
 
На 19 март 2009 г. Торпедо не получава професионален лиценз за сезона и и изхвърлен от шампионата. Състезава се в ЛФЛ. Част от Торпедо отиват в [[Торпедо-ЗИЛ]]. Торпедо завършва на първо място в ЛФЛ и от 2010 играе във [[Руска Втора Дивизия|втора дивизия]]. Най-известното име в настоящият състав на Торпедо е ветеранът [[Александър Панов (футболист)|Александър Панов]], който се завърна във футбола след 3 годишно прекъсване. През сезон 2010 Торпедо печели втора дивизия и се завръща в първа, след като на 30 октомври побеждава [[ФК Губкин]].

Навигация