Анилингус: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 3: Ред 3:
'''Анилингус''' е форма на [[орален секс]], при която се осъществява контакт между [[анус]]а или [[перинеум]]а на един човек и [[уста]]та ([[устни]]те) или [[език]]а на друг. Прилага се от хора с всякаква [[сексуална ориентация]] и в зависимост от контекста, в който се извършва, това сексуално действие може да доставя удоволствие на участниците или унижение.
'''Анилингус''' е форма на [[орален секс]], при която се осъществява контакт между [[анус]]а или [[перинеум]]а на един човек и [[уста]]та ([[устни]]те) или [[език]]а на друг. Прилага се от хора с всякаква [[сексуална ориентация]] и в зависимост от контекста, в който се извършва, това сексуално действие може да доставя удоволствие на участниците или унижение.


== Здравни проблеми ==
Има много здравословни проблеми, които могат да произлязат от, практикуване anilingus ако бактерии, вируси или паразити, които ги причиняват, са или в ануса или ректума. Те включват хепатит А , хепатит B , хепатит C , чревни паразити , хламидия инфекция , гастроентерит , полиомиелит , човешки папилома вирус (HPV), гонорея , херпес симплекс вирус , конюнктивит и други болести, предавани по полов път . [ 7 ] Прилагането на устата към гениталиите веднага след като го прилагат до ануса може да вкара на бактерия Ешерихия коли (" Е. коли ") в уретрата, което води до инфекция на пикочните пътища . ХИВ ​​/ СПИН не се смята, че лесно да се предава чрез анилингус.
Честото anilingus със случайни партньори увеличава здравните рискове, свързани с практиката. Като цяло, хората, носители на инфекции, които могат да се предават по време анилингус изглеждат здрави. Паразитите могат да бъдат във фекалиите, ако е употребено лошо сготвено месо. Фекалиите съдържат следи от Хепатит А , само ако заразен човек е ял замърсена храна.
Ако получаващия партньор има рани или отворени рани по гениталиите, или ако даването партньор има рани или отворени рани върху или в устата или кървене на венците, това представлява повишен риск от предаване на БППП. Четка зъбите, зъбите, подложени на стоматологична работа, както и консумирането на хрупкави храни (като картофен чипс), сравнително скоро преди или след извършване на анилингус също така увеличава риска от предаване, защото всички тези дейности може да предизвикат малки драскотини от вътрешната страна на устните, бузите и небцето. Тези рани, дори когато те са микроскопични, увеличават шансовете за прехвърляне на болестите, предавани по полов път, които могат да се предават устно, при тези условия.
Друго скорошно проучване предполага връзка между оралния секс и рака на гърлото. Смята се, че това се дължи на предаване на HPV, защото този вирус е бил замесен в повечето от случаите на цервикален карцином . Проучването заключава, че хората, които имат от една до пет орално-сексуални партньори през живота си са имали приблизително двоен риск от рак на гърлото, в сравнение с тези, които никога не са ангажирани в тази дейност. Тези с повече от пет орално-сексуални партньори са имали повишен риск от 250% в сравнение с тези, които никога не са ангажирани в тази дейност. [ 9 ].
[ редактиране ]
== Вижте също ==
== Вижте също ==
* [[Кунилингус]]
* [[Кунилингус]]

Версия от 19:31, 2 август 2012

Жена извършва анилингус на друга жена.
Техника на анилингус.

Анилингус е форма на орален секс, при която се осъществява контакт между ануса или перинеума на един човек и устата (устните) или езика на друг. Прилага се от хора с всякаква сексуална ориентация и в зависимост от контекста, в който се извършва, това сексуално действие може да доставя удоволствие на участниците или унижение.

Здравни проблеми

Има много здравословни проблеми, които могат да произлязат от, практикуване anilingus ако бактерии, вируси или паразити, които ги причиняват, са или в ануса или ректума. Те включват хепатит А , хепатит B , хепатит C , чревни паразити , хламидия инфекция , гастроентерит , полиомиелит , човешки папилома вирус (HPV), гонорея , херпес симплекс вирус , конюнктивит и други болести, предавани по полов път . [ 7 ] Прилагането на устата към гениталиите веднага след като го прилагат до ануса може да вкара на бактерия Ешерихия коли (" Е. коли ") в уретрата, което води до инфекция на пикочните пътища . ХИВ ​​/ СПИН не се смята, че лесно да се предава чрез анилингус. Честото anilingus със случайни партньори увеличава здравните рискове, свързани с практиката. Като цяло, хората, носители на инфекции, които могат да се предават по време анилингус изглеждат здрави. Паразитите могат да бъдат във фекалиите, ако е употребено лошо сготвено месо. Фекалиите съдържат следи от Хепатит А , само ако заразен човек е ял замърсена храна. Ако получаващия партньор има рани или отворени рани по гениталиите, или ако даването партньор има рани или отворени рани върху или в устата или кървене на венците, това представлява повишен риск от предаване на БППП. Четка зъбите, зъбите, подложени на стоматологична работа, както и консумирането на хрупкави храни (като картофен чипс), сравнително скоро преди или след извършване на анилингус също така увеличава риска от предаване, защото всички тези дейности може да предизвикат малки драскотини от вътрешната страна на устните, бузите и небцето. Тези рани, дори когато те са микроскопични, увеличават шансовете за прехвърляне на болестите, предавани по полов път, които могат да се предават устно, при тези условия. Друго скорошно проучване предполага връзка между оралния секс и рака на гърлото. Смята се, че това се дължи на предаване на HPV, защото този вирус е бил замесен в повечето от случаите на цервикален карцином . Проучването заключава, че хората, които имат от една до пет орално-сексуални партньори през живота си са имали приблизително двоен риск от рак на гърлото, в сравнение с тези, които никога не са ангажирани в тази дейност. Тези с повече от пет орално-сексуални партньори са имали повишен риск от 250% в сравнение с тези, които никога не са ангажирани в тази дейност. [ 9 ]. [ редактиране ]

Вижте също

Шаблон:Секс-мъниче