Ивана: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Ред 615: Ред 615:
* Второто хубаво (11 юни 2012)
* Второто хубаво (11 юни 2012)
* Надуйте музиката (27 август 2012)
* Надуйте музиката (27 август 2012)
}}Магьосница (3 септември 2012)
* Магьосница (3 септември 2012)


== Постижения в български поп-фолк класации (данни след 2005 г.) ==
== Постижения в български поп-фолк класации (данни след 2005 г.) ==

Версия от 11:24, 4 септември 2012

Ивана
Ивана през март 2012 г.
Ивана през март 2012 г.
Информация
Родена
Ваня Тодорова Калудова
31 януари 1969 (на 43 г.)
СтилПоп-фолк
Инструментивокали, пиано
Активностот 1999 г.
Музикален издателПайнер мюзик
Свързани изпълнителиДеси Слава, Коста Марков, Георги Милчев-Годжи, Драгомир Драганов
ВлиянияРоксана
УебсайтOfficial site, Official Facebook Page

Автограф от Ивана
Ивана в Общомедия
Дискография на Ивана
Издания
Студийни албуми9
Компилации3
Видео албуми6
Музикални видеоклипове68
Ивана в Общомедия

Ваня Тодорова Калудова, известна под артистичния си псевдоним Ивана е българска попфолк певица и телевизионна личност.

Биография

Ивана е родена на 31 януари 1969 г. в Айтос. Тя е единственото дете в семейството на Кина и Тодор Калудови. През 1993 г. ражда дъщеря си Теодора. След безрезултатно следване в няколко университета и сключване на брак, изпълнителката най-после се дипломира в Свищов. Всички в рода ѝ са музиканти, като най-голямо влияние върху нея упражнява баща ѝ. Той е известен акордеонист. Бабата, на която е кръстена, също е певица.

В първата ѝ дамска формация „Прима +“ Ивана свири на клавирни инструменти и синтезатор. Когато формацията е в състав Ивана, Стояна и Румен, получава покана да свири в заведението „Приказките“.

Професионална кариера

1999

Талантът ѝ е забелязан от управителя на Музикалната компания „ПайнерМитко Димитров и през 1999 година тя получава предложение да подпише договор с фирмата, той става факт на 14 септември 1999 г. Първата ѝ записана песен е „Идол“.

2000

Втората е дует с Коста Марков — „Дърво без корен“. Третият ѝ запис е хитът „100 патрона“, както е наречен и дебютният ѝ албум. Той се появява в края на 2000 г., а от него освен "100 патрона", се открояват още песните "Уморени и студени", "Вик", "Късно е" и "Мъж ли е". Певицата печели награда и на Фестивала за авторска песен на фолклорна основа „Тракия фолк 2000“. [1]

2001

В първата половина на годината се появяват песните "Че жените знаят как", дуета с Деси Слава — "Жадни за любов" и "Грешна нощ". През месец май е факт песента "Добра среща, приятели", отличаваща се със символично послание. В края на годината се появява втория албум на Ивана - "Ивана Лайв", от него до края на 2001 г. с клипове се завъртат песните "Последна вечер" и "Страх ме е".

2002

В началото на 2002 г., Ивана печели своята първа титла за Певица на годината - на церемонията за връчването на наградите на списание "Нов фолк". През лятото на тази година Ивана представя две нови, бързи песни - "Смукача" и "Палавник", а през есента се появяват видеоклипове на баладата "Скитам се" и народната "От извора".

2003

Първата песен, която певицата представя за годината е "Мирише на любов", оказала се заглавна за третия албум. Той се появява през лятото на 2003 г., а водещата песен от него се завърта с клип и това е "К`ъв си ти бе", в края на лятото клип получава и гръцката балада "Нека пак да се излъжем". Ивана се включва във фестивала "Тракия фолк 2003", където певицата печели награди за Артистична реакция в извънредна ситуация,Втора награда на журито за песента "Безумна цена" и Награда за песен. До края на 2003 г. излизат видеоклипове върху парчетата "Шампанско и сълзи", обявена в последствие за Златен хит на десетилетието, "Стара история" и "Безумна цена". Макар и без видеоклипове се открояват още песните "Убиец на любов" и "В ръцете ти". През есента на тази година, Ивана издава още един албум - този път фолклорен,който носи заглавието "Без граници" той съдържа 11 песни, претворени по различен начин от певицата.

2004

В началото на 2004 г. на наградите на ТВ Планета изпълнителката печели титлата "Певица на годината", като в следващите три години тя затвърждава победата си. Малко по-късно се появява и последния видеоклип към песен от албума "Мирише на любов", а той е към песента "Ти и той". През същата година Ивана издава петия си самостоятелен албум озаглавен "Няма спиране", в последствие той е обявен за Албум на десетилетието, а от него се открояват песните "Нещо неТипично", "Като на 17", "Освободете дансинга" и "Стриптийз", върху всички тях са заснети видеоклипове в рамките на календарната годината.

2005

През пролетта на 2005 г. се появяват видеоклипове върху още две песни от албума "Няма спиране" - "Не е ваша работа" и "Ах, тези пари". През лятото на 2005 г. Ивана за първи път се включва в турнето на фирма "Пайнер" като закрива концертите. През месеците юли и август, в рамките на няколко седмици се появяват песните "Доза любов", "Ние сме номер 1" и "Време за мъже", като и върху трите излизат клипове. През 2005 г., Ивана прави турне в 5 български града, заедно със сръбската певица Индира Радич. През месец декември същата година, Ивана издава шестия си албум "Доза любов" - по името на една от песните в него. До края на годината излиза видео на пилотното парче - "Парфюм".

2006

В първите месеци на 2006 г., Ивана снима още два клипа на песни от последния си албум "Доза любов" - те са на песните "Полужива", чийто клип се появява в два варианта и "Животът продължава". През лятото за пореден път певицата се включва в лятното турне на димитровградската фирма и отново закрива концертите. За летния сезон Ивана представя още 4 нови видеоклипа - на песните "Седем дни", част от албума "Доза любов" и на 3 нови песни - "Това е парчето", "Дъжд от рози" и "Празник всеки ден". През декември с.г. на пазар е седмият самостоятелен албум на звездата - "Празник всеки ден".

2007

В първите дни на 2007 г. се появява видеоклип върху песента "Най-добрата", част от албума "Празник всеки ден". На наградите на Планета тв на 22 февруари 2007 г. Ивана печели и най-високия приз — Мегазвезда на Планета тв. През пролетта се появяват клипове върху песните "Резерве" и "100 живота", както и втора видеоверсия на песента "Добра среща, приятели". През лятото на тази година за трети път Ивана се влючва в турнето на фирма "Пайнер", като за трети път на нея се пада честта да закрива. Летните сингли на които тя залага са "Адрес Любов" и "Дерби". През ноември на пазара се появява компилацията Hit Collection — mp3, събрала 50 от най-големите хитове на певицата до момента. До края на 2007 г., Ивана представя видеоклипове върху песните "Парти микс 2" и "Вържи очите ми".

2008

През месец февруари е факт осмия албум на Ивана - "Блясък в очите", от него се открояват динамичното парче "Ти си най-най" и баладите "Аз съм с теб", "Не ме боли" и "Не искам да знаеш", както и заглавната песен "Блясък в очите", като през пролетта се появяват видеоклипове върху първите две песни. Едновременно с промотирането на албума, Ивана представя и музикален любовен филм "Всичко е любов", чиято премиера е на 14 февруари. На 30 април 2008 г. Ивана реализира самостоятелен концерт в Панаирна палата №6 - гр. Пловдив - „Ивана лайв парти“;, а през есента тя заминава за САЩ, където организира „Ивана лайв тур USA 2008“ — американско задгранично турне. В началото на есента излиза клип на песента "Пий едно".

2009

През месец януари 2009 г., Ивана представя нова балада и клип към нея - "Кръв ми капе от сърцето", през пролетта с видео излиза и динамичното парче "The Man", а през лятото новите музикални предложения на певицата са песните "Тръгвам с тебе" и "Недей", като и върху двете песни има видеоклипове, върху "Недей" има и ремикс, също с видео. През есента, Ивана прави римейк на стара, естрадна песен - "Миг като вечност". В клипа към песента участие вземат известните лица от екрана Димитър Рачков и Мария Игнатова. В последните дни на годината с ТВ версия се завърта песента "Има ли нещо ново".

2010

На Ивановден - 7 януари 2010 г. излиза двойна юбилейна компилация - "10 години любов ... и пак любов", събрал 32 от песните-емблеми на Ивана. Седмици по-късно стартира едноименното клубно турне на изпълнителката, чрез което своеобразно отбелязва творческия си юбилей. На 23 февруари на пищното събитие по повод Осмите годишни музикални награди на "Планета" ТВ, Ивана печели най-високото си отличие до момента — Певица на десетилетието (2000-2009). През пролетта, Ивана представя нова балада - "Падни на колене", а за лятото промотира още две нови песни - "Уличник" - в умерено темпо и "Душ или направо", а през есента "Уникална" - в бърз ритъм.

2011

На 27 януари 2011 г. по Планета ТВ се завърта видеоклипа на песента "По дяволите Рая", На 3 април излиза видеоклипа към песента "Ало, девойките". През лятото на 2011 г. Ивана става ментор в реалити шоуто за нови таланти - Гласът на България, което стартира от 18 юли по bTV. Участието на певицата там носи и сближаване с музиканта Георги Милчев-Годжи, с когото скоро след това се стига до обща песен, озаглавена "Точка 18". [2] Това е едва третия дует в 12-годишната кариера на певицата до този момент. На 25 август в ефир излиза лятното предложение на звездата и видеото към песента - "Златен" [3], клипа е заснет в комплекс Елените и носи много свежо настроение, а място в лентата намират екзотичните птици фламинго, тукан и папагал. На 12 септември са промотирани песента и клипа по дуета с Годжи.

2012

На 11 март 2012 г. в ефир се завърта видеоклипа към песента "Остави ме". На 11 юни 2012 г. се появява видеоклипа на "Второто хубаво" - пилотното парче от новия, девети самостоятелен албум на Ивана - "Обяснения не давам", той се появява на 29 юни, след като в продължение на 4 години певицата не издава албум. На 27 август е факт видеото към една от новите песни в албума - "Надуйте музиката".

Дискография [4]

Аудиоалбуми

  1. 100 патрона (ремикс)
  2. Шат, шат
  3. Родена в огън
  4. Уморени и студени
  5. Кой ме прокле
  6. Вик
  7. Късно е
  8. Добра среща приятели
  9. Докосни
  10. Не така
  11. Мъж ли е
  12. Писна ми
  13. Мен ще виждаш
  14. Никога не казвай
  15. Дърво без корен (дует с Коста Марков)
  16. 100 патрона
  17. На шега
  18. Самотник
  1. Последна вечер
  2. Грешна нощ
  3. Страх ме е
  4. В заблуда
  5. Няма закони в любовта
  6. Заради теб
  7. Чужди
  8. Долу-горе
  9. Live mix
    1. Смукача
    2. 100 патрона
    3. Късно е
    4. Че жените знаят как
    5. Мехри на гинуме ангели
    6. На върха
    7. Метелионис
    8. Умерени и студени
    9. Мен ще виждаш
    10. Вик
    11. Алал вера
    12. Гелям даде
    13. Мъж ли е
  1. К'ъв си ти бе
  2. Шампанско и сълзи
  3. Мирише на любов
  4. Twist - кючек
  5. Миришеш на нея
  6. Стара история
  7. Отче мой
  8. В ръцете ти
  9. Безумна цена
  10. Убиец на любов
  11. Нека пак да се излъжем
  12. Ти и той
  13. Live is life
  14. Сексът и градът
  15. Скитам се
  16. От извора
  17. Само веднъж се живее
  18. Тежък камък
  1. А ми се плаче
  2. На сила хубост не става
  3. Обичай ме сега
  4. От извора
  5. Не те виня
  6. Такава съм
  7. Йордан Величка сумаше
  8. Жал ми е, земьо
  9. Проклет да бъде / Който ме чуе да пея
  10. Само веднъж се живее
  11. Стара майка богу дума
  1. Нещо нетипично
  2. Не е ваша работа
  3. Не си ми първият
  4. Изключен телефон
  5. Стрийптиз
  6. Като на 17
  7. Да те притежавам
  8. Порочна и скромна
  9. Ах, тези пари
  10. Албански валс
  11. Овсободете дасинга
  12. Ах, тези пари (инструментал)
  13. Не е ваша работа (инструментал)
  1. Парфюм
  2. Влак за нещастници
  3. Животът продължава
  4. Доза любов
  5. Хотел
  6. Ние сме No 1
  7. Полужива
  8. Пирова победа
  9. Седем дни
  10. Време за мъже
  11. Тая малката
  12. Парфюм (инструментал)
  13. Хотел (инструментал)
  1. Дъжд от рози
  2. В ръцете ти...
  3. Стара история
  4. Изключен телефон
  5. Порочна и скромна
  6. К'ъв си ти бе?
  7. Live is live
  8. Дъжд от рози/video spot
  1. Най-добрата
  2. Последна чаша
  3. 100 живота
  4. Reserve
  5. Празник всеки ден
  6. Дъжд от рози
  7. Това е парчето
  8. Ивана микс
  9. Празник всеки ден (инструментал)
  1. Нещо нетипично
  2. Доза любов
  3. Като на 17
  4. Дъжд от рози
  5. Най-добрата
  6. Не е ваша работа
  7. Шампанско и сълзи
  8. Това е парчето
  9. Reserve
  10. Влак за нещастници
  11. Парфюм
  12. 100 живота
  13. Ние сме №1
  14. Полужива
  15. Празник всеки ден
  16. Време за мъже
  17. Тая малката
  18. Безумна цена
  19. Не си ми първият
  20. Освободете дансинга
  21. Сексът и градът
  22. Хотел
  23. Седем дни
  24. Животът продължава
  25. Изключен телефон
  26. Да те притежавам
  27. Идол
  28. Стриптийз
  29. Стара история
  30. К'ъв си ти бе?
  31. Порочна и скромна
  32. Live is life
  33. Само веднъж се живее
  34. Мен ще виждаш
  35. Ти и той
  36. Пирова победа
  37. Вик
  38. Миришеш на нея
  39. Албански валс
  40. Мъж ли е
  41. Никога не казвай
  42. Дърво без корен (дует с Коста Марков)
  43. Самотник
  44. Отче мой
  45. Последна чаша
  46. Ах,тези пари!
  47. От извора
  48. Добра среща приятели
  49. Twist-кючек
  50. Ивана микс
  1. Оферта за любов
  2. Вържи очите ми
  3. Не ме боли
  4. Блясък в очите
  5. Аз съм с теб
  6. Пали
  7. Ти си най-наи
  8. Честито
  9. Чисто приятелски
  10. Мира нямам
  11. Опит за летене
  12. Не искам да знаеш
  13. Пиянство
  14. Пускайте реклама
  15. Усмихни се
  16. Мен ще чиждаш (ремикс)
  17. Парти микс 2
  1. Миг като вечност
  2. Като на 17
  3. Нещо неТипично
  4. Кръв ми капе от сърцето
  5. Дъжд от рози
  6. Ние сме №1
  7. Седем дни
  8. 100 живота
  9. Пий едно
  10. Аз съм с теб
  11. Не си ми първият
  12. Безумна цена
  13. Празник всеки ден
  14. Не искам да знаеш
  15. От извора
  16. Ах, тези пари
  • CD 2
  1. Доза любов
  2. Шампанско и сълзи
  3. Вържи очите ми
  4. Полужива
  5. Хотел
  6. Последна чаша
  7. Къ'в си ти, бе?
  8. Само веднъж се живее
  9. Не ме боли
  10. Влак за нещастници
  11. Добра среща приятели
  12. Не е ваша работа
  13. Освободете дансинга
  14. Пирова победа
  15. А ми се плаче
  16. Усмихни се
  1. Второто хубаво
  2. По всяко време
  3. Цял живот
  4. Магьосница
  5. Наздраве
  6. Остави ме
  7. Има ли нещо ново
  8. Падни на колене
  9. По дяволите Рая
  10. Закъснях
  11. Уличник
  12. Точно така
  13. Надуйте музиката
  14. Обяснения не давам
  15. Точка 18 (дует с Годжи)
  16. Златен
  17. Отворете си сърцата
  18. Надуйте музиката (инструментал)

Видеоалбуми

  1. А ми се плаче
  2. На сила хубост не става
  3. Обичай ме сега
  4. От извора
  5. Не те виня
  6. Такава съм
  7. Йордан Величка думаше
  8. Жал ми е, Земьо
  9. Проклет да бъде / който ме чуе да пея
  10. Само веднъж се живее
  11. Стара майка богу дума
  1. Не е ваша работа
  2. Нещо нетипично
  3. Като на 17
  4. Шампанско и сълзи
  5. Ах, тези пари!
  6. Стрийптийз
  7. Безумна цена
  8. Ти и той
  9. Освободете дансинга
  10. Стара история
  11. Нека пак да се излъжем
  12. Последна вечер
  13. Грешна нощ
  14. Уморени и студени
  15. Обичай ме сега
  16. Не те виня
  17. Такава съм
  1. Интро
  2. Нещо нетипично
  3. Като на 17
  4. Не е ваша работа
  5. Грешна нощ
  6. К'ъв си ти?
  7. Безумна цена
  8. Изключен телефон
  9. Не си ми първият
  10. Шампанско и сълзи
  11. Освободете дансинга
  12. Moj zivote da'l si ziv
  13. Bio si mi drag
  14. Volis li me ti
  15. Ratovanje
  16. Svejedno je
  17. Lose kombinacije
  18. Kafana
  19. Tetovaza
  20. Nisam sumnjala
  • DVD 2
  1. Zashto tako naopako
  2. Zmaj
  3. Pedeset godina
  4. Lopov
  5. Стара история
  6. Ти и той
  7. Жал ми е земьо
  8. От извора
  9. Ах, тези пари
  10. Последна вечер
  11. Гелям даде
  12. 100 патрона
  13. Сексът и града
  14. Йовано, Йованке
  15. Само веднъж се живее
  16. Нещо нетипично
  17. Шампанско и сълзи / Lopov
  18. Като на 17 / Moj zivote da'l si ziv
  1. Най-добрата
  2. Reserve
  3. Дъжд от рози
  4. Последна чаша
  5. Това е парчето
  6. Полужива
  7. Празник всеки ден
  8. Седем дни
  9. Доза любов
  10. Ивана Микс 1
    1. Сексът и градът
    2. Това е пърчето
    3. Време за мъже
    4. Мъж ли е
    5. Албански валс
    6. Празник всеки ден
  11. Ние сме N1
  12. Парфюм
  13. Време за мъже
  14. Влак за нещастници
  15. Пирова победа
  16. Тая малката
  17. К'ъв си ти бе?
  18. Ах, тези пари!
  19. Ивана Микс 2
    1. Това е парчето
    2. Като на 17
    3. Доза любов
    4. Не е ваша работа
    5. Парфюм
    6. Празник всеки ден
    7. Ние сме N1
    8. Дъжд от рози
    9. Шампанско и сълзи
    10. Нещо нетипично
  1. Блясък в очите
  2. Аз съм с теб
  3. Изключен телефон
  4. Не си ми първият
  5. Последна вечер
  6. Стара история
  7. Полужива
  8. Шампанско и сълзи
  9. Последна чаша
  10. Мен ще виждаш
  11. В ръцете ти ...
  12. Влак за нещастници
  13. Дъжд от рози
  1. Полужива
  2. Последна вечер
  3. Пали
  4. Блясък в очите
  5. Шампанско и сълзи
  6. Оферта за любов
  7. Ти си най-най
  8. Пиянство
  9. Най-добрата
  10. В ръцете ти (remix)
  11. Опит за летене (remix)
  12. Седем дни
  13. Ах, тези пари
  14. Не искам да знаеш (remix)
  15. Мира нямам
  16. Не ме боли
  17. Аз съм с теб
  18. Последна чаша
  19. Нещо нетипично (remix)
  20. Не е ваша работа (remix)
  21. К'ъв си ти (remix)
  22. Като на 17
  23. Доза любов
  24. Ние сме № 1
  25. Не си ми първият
  26. Адрес любов
  27. Време за мъже
  28. Това е парчето
  29. Празник всеки ден
  30. Честито
  31. Шампанско и сълзи
  32. Дъжд от рози


Други песни извън албуми

  • Идол /1999/
  • Бягай /2000/
  • Че жените знаят как /2001/
  • Жадни за любов (дует с Десислава) /2001/
  • Палавник /2002/
  • Ако можех /2003/
  • Адрес Любов /2007/
  • Дерби /2007/
  • Сладко /2007/
  • Това е човекът /2008/
  • 18 имаш ли /2009/
  • Течен шоколад /2009/
  • The Man /2009/
  • Тръгвам с тебе /2009/
  • Недей /2009/
  • Недей — ремикс /2009/
  • Да правим спомени /2009/
  • Душ или направо /2010/
  • Уникална /2010/
  • Дом за всеки /2011/
  • Ало девойките /2011/
  • Надуйте музиката - ремикс /2012/

Видеоклипове

{{дребно3|

  • 100 патрона (1999)
  • Уморени и студени (1999)
  • Вик (2000)
  • Късно е (2000)
  • Дърво без корен /с Коста Марков/ (2000)
  • 100 патрона - remix (2000)
  • Че жените знаят как (2001)
  • Добра среща, приятели (2001)
  • Грешна нощ (2001)
  • Жадни за любов /с Десислава/ (2001)
  • Мъж ли е ? (2001)
  • Последна вечер (2001)
  • Страх ме е (2001)
  • Палавник (2002)
  • Смукача (2002)
  • Скитам се (2002)
  • От извора (2002)
  • Мирише на любов (2003)
  • Нека пак да се излъжем (2003)
  • Къв си ти бе ? (2003)
  • Шампанско и сълзи (2003)
  • Безумна цена (2003)
  • Стара история (2003)
  • Ти и той (2004)
  • Освободете дансинга (2004)
  • Стриптийз (2004)
  • Като на 17 (2004)
  • Нещо нетипично (2004)
  • Не е ваша работа (2005)
  • Ах, тези пари (2005)
  • Доза любов (2005)
  • Ние сме номер 1 (2005)
  • Време за мъже (2005)
  • Парфюм (2005)
  • Полужива (2006)
  • Животът продължава (2006)
  • Това е парчето (24 юни 2006)
  • Седем дни (3 юли 2006)
  • Дъжд от рози (15 юли 2006)
  • Празник всеки ден (27 юли 2006)
  • Най-добрата (3 януари 2007)
  • Reserve (24 март 2007)
  • 100 живота (28 април 2007)
  • Добра среща, приятели 2 (23 май 2007)
  • Адрес "Любов" (26 юли 2007)
  • Дерби (28 юли 2007)
  • Party Mix 2 (22 ноември 2007)
  • Вържи очите ми (14 декември 2007)
  • Ти си най-най (26 март 2008)
  • Аз съм с теб (18 април 2008)
  • Пий едно (13 септември 2008)
  • Кръв ми капе от сърцето (28 януари 2009)
  • The Man (1 април 2009)
  • Тръгвам с тебе (13 юли 2009)
  • Недей (4 август 2009)
  • Недей - remix (23 септември 2009)
  • Миг като вечност (14 октомври 2009)
  • Падни на колене (8 април 2010)
  • Уличник (31 юли 2010)
  • Душ или направо (24 август 2010)
  • Уникална (13 септември 2010)
  • По дяволите Рая (27 януари 2011)
  • Ало, девойките (3 април 2011)
  • Златен (25 август 2011)
  • Точка 18 /с Годжи/ (12 септември 2011)
  • Остави ме (11 март 2012)
  • Второто хубаво (11 юни 2012)
  • Надуйте музиката (27 август 2012)
  • Магьосница (3 септември 2012)

Постижения в български поп-фолк класации (данни след 2005 г.)

  • Планета Хит 50 януари 2006 - 4 място - "Парфюм"
  • Планета Хит 50 февруари 2006 - 1 място - "Полужива"
  • Планета Хит 50 март 2006 - 2 място - "Животът продължава"
  • Планета Хит 50 временно класиране за юли 2006 - 1 място - "Това е парчето"
  • Планета Хит 50 август 2006 - 2 място - "Дъжд от рози"
  • Планета Хит 50 октомври 2006 - 5 място - "Празник всеки ден"
  • Планета Хит 50 временно класиране за февруари 2007 - 2 място - "Най-добрата"
  • Планета Хит 50 април 2007 - 1 място - "Резерве"
  • Планета Хит 50 временно класиране за август 2007 - 3 място - "Адрес Любов"
  • Планета Хит 50 октомври 2007 - 5 място - "Дерби"
  • Планета Хит 50 временно класиране за декември 2007 - 4 място - "Парти микс 2"
  • Планета Хит 100 за 2007 - 3 място - "Адрес Любов"
  • Планета Хит 50 януари 2008 - 2 място - "Вържи очите ми"
  • Планета Хит 50 февруари/март 2008 - 2 място - "Честито"
  • Планета Хит 50 временно класиране за април 2008 - 5 място - "Ти си най-най"
  • Планета Хит 50 април/временно класиране за април/май 2008 - 1 място - "Аз съм с теб"
  • Планета Хит 50 октомври 2008 - 2 място - "Пий едно"
  • Планета Хит 100 за 2008 - 1 място - "Аз съм с теб"
  • Планета Хит 50 временно класиране за февруари 2009 - 4 място - "Кръв ми капе от сърцето"
  • Планета Хит 50 април 2009 - 1 място - "The Man"
  • Планета Хит 50 временно класиране за август 2009 - 3 място - "Тръгвам с тебе"
  • Планета Хит 50 август/временно класиране за септември 2009 - 2 място - "Недей"
  • Планета Хит 50 септември/временно класиране за октомври 2009 - 1 място - "Недей" - ремикс
  • Планета Хит 50 октомври/временно класиране за ноември 2009 - 1 място - "Миг като вечност"
  • Планета Хит 50 април 2010 - 5 място - "Падни на колене"
  • Планета Хит 50 Златните хитове на Пайнер - 1 м. "Шампанско и сълзи", 4 м. "Нещо неТипично"
  • Планета Хит 50 септември 2010 - 4 място - "Душ или направо"
  • Планета Хит 50 временно класиране за октомври 2010 - 3 място - "Уникална"
  • Планета Хит 20 април 2011 - 2 място - "Ало, девойките"
  • 50-те най - 1 място - "Остави ме"
  • Планета Хит 20 март 2012 - 2 място - "Остави ме"
  • Планета Хит 20 юли 2012 - 5 място - "Второто хубаво"

Награди

Награди
Година Номинация за Награда
2000 "Вик" Награда за изпълнение - Тракия Фолк
Ивана Дебют на годината - сп. "Нов Фолк"
2001 Ивана Певица на годината - сп. "Нов Фолк"
2002 Ивана Най-добро изпълнение на живо - сп. "Нов Фолк"
"Грешна нощ" Прогресиращ клип - Планета ТВ
2003 "Безумна цена" 2-ра награда на журито - Тракия Фолк
Ивана Артистична реакция в извънредна ситуация - Тракия Фолк
Ивана Шоузнаменитост - сп. "Кой"
Ивана Най-добро изпълнение на живо - сп. "Нов Фолк"
Ивана Приемственост между автентичен и модерен фолк - сп. "Нов Фолк"
"К'ъв си ти" Песен на годината - сп. "Нов Фолк"
Ивана Певица на годината - Планета ТВ
2004 Ивана Приемственост между автентичен и модерен фолк - сп. "Нов Фолк"
"Като на 17" Рингтон на годината - сп. "Нов Фолк"
Ивана Певица на годината - сп. "Нов Фолк"
"Нещо Нетипично" Клип с най-добър сценарий - Планета ТВ
"Като на 17" Песен на годината - Планета ТВ
Ивана Певица на годината - Планета ТВ
2005 Ивана Най-добро изпълнение на живо - сп. "Нов Фолк"
Ивана Певица на годината - сп. "Нов Фолк"
Ивана Звезда на годината - сп. "Кой"
Ивана Звезда на годината - сп. "Блясък"
"Няма спиране" Албум на годината - Планета ТВ
Ивана Певица на годината - Планета ТВ
2006 Ивана Оригинално сценично присъствие - сп. "Нов Фолк"
Ивана Най-добро изпълнение на живо - сп. "Нов Фолк"
Ивана Награда за цялостен принос - сп. "Нов Фолк"
"Доза любов" Албум на годината - Планета ТВ
Ивана Мегазвезда на Планета ТВ - Планета ТВ
2007 "Празник всеки ден" Албум на годината - Планета ТВ
"Няма спиране" Албум на десетилетието - сп. "Нов Фолк"
Ивана Почетна награда на гр.Айтос - Oбщина Айтос
2008 Ивана Награда за цялостен принос - сп. "Нов Фолк"
"Всичко е любов" Новаторство за филма "Всичко е любов" - Планета ТВ
"Аз съм с теб" Рингтон на годината - Планета ТВ
2009 Ивана Певица на десетилетието (2000-2009) - Планета ТВ
"Миг като вечност" Видеоклип на годината - Live Magazine
2010 "Шампанско и сълзи" Златен хит на Пайнер - Пайнер
2011 Ивана Oригинално медийно присъствие - Планета ТВ

Турнета

Ивана участва в две издания на Планета Прима и едно издание на Планета Дерби през 2005,2006 и 2007. През 2006 се включва в концерта Планета Мура Мега. Освен тях, през 2005 г. и 2010 г., Ивана организира две самостоятелни турнета. През 2005 г. - в 5 български града, заедно със сръбската певица Индира Радич, а през 2010 г. - юбилейно, по повод 10-годишнина на сцената.През 2008 заминава на турне в САЩ.Участва във всички концерти по повод Рождени дни и Годишни музикални награди на Телевизия „Планета“

  • Микс 2005
  1. Нещо нетипично
  2. Като на 17
  3. Ние сме № 1
  4. Грешна нощ
  5. Не си ми първият...
  6. Време за мъже
  7. Албански валс
  8. Не е ваша работа
  9. Ах, тези пари
  10. Шампанско и сълзи
  • Микс 2006
  1. Ние сме № 1
  2. Това е парчето
  3. Полужива
  4. Седем дни
  5. Шампански и сълзи
  6. Доза любов
  7. Парфюм
  8. Празник всеки ден
  9. Дъжд от рози
  10. Нещо нетипично
  • Микс Планета Мура Мега 2006
  1. Това е парчето
  2. Като на 17
  3. Доза любов
  4. Не е ваша работа
  5. Парфюм
  6. Празник всеки ден
  7. Ние сме № 1
  8. Дъжд от рози
  9. Шампанско и сълзи
  10. Нещо нетипично
  • Микс 2007
  1. Адрес Любов
  2. К'ъв си ти, бе
  3. Reserve
  4. Като на 17
  5. Дерби
  6. Най-добрата
  7. Сексът и градът
  8. Това е парчето
  9. Празник всеки ден
  10. Нещо нетипично
  11. Шампанско и сълзи
  12. 100 живота
  13. Дъжд от рози
  14. Ние сме № 1

Изяви зад граница

През годините Ивана е изнасяла десетки концертни участия в много страни по света : Република Македония, Турция, Испания, Канада, Гърция, Великобритания, Белгия, Холандия, САЩ, Кипър, Йордания, Австрия, Франция.

Външни препратки

Уикицитат
Уикицитат
Уикицитат съдържа колекция от цитати от/за

Източници