Дейвид Манкузо: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Ред 15: Ред 15:


== Препратки ==
== Препратки ==
* [http://deephousepage.com/forums/showthread.php?t=179704]Легендарната озвучителна система на Дейвид Манкузо
*[http://deephousepage.com/forums/showthread.php?t=179704 Легендарната озвучителна система на Дейвид Манкузо]
*[http://www.theloftparty.com The Loft]
*[http://www.theloftparty.com The Loft]
*[http://www.theloftparty.org The Loft]
*[http://www.theloftparty.org The Loft]

Версия от 05:08, 21 септември 2012

Дейвид Манкузо (роден на 20 октомври, 1944 г.) създава популярните "само с покана" партита в Ню Йорк, по-късно добили известност като "The Loft". Първото парти, под надслов "Любовта спаси деня" се провежда през 1970 г. Преди това, Манкузо пуска звукозаписни издания за приятели полу-редовно, като за начало на този ранен период се сочи средата на 60-те. Тези партита стават толкова популярни, че 1971 г. Манкузо и Стийв Абрамовитс (който е бил портиер на мероприятията) решават да зачестят събитията, като станат ежеседмични. Партитата на Дейвид биват сходни и близки по характер с наемните партита и домашните партита.

Манкузо менажира своите частни партита като различни от характерният комерсиален бизнес модел на нощните клубове. Ранните години на 70-те, Манкузо печели дълъг административен процес, след като департаментът за потребителски отношения на Ню Йорк Сити открива, че Манкузо не е продавал храна или напитки и, поради това няма нужда да притежава нужния "кабаре лиценз".

Успехът на Дейвид да задържи своите партита "ъндърграунд" и напълно законни, за да инспирират поседователи, както и много известни частни дискотеки през седемдесетте и осемдесетте, моделирани по примера на "The Loft", в това число Paradise Garage, The Gallery, and The Saint. Манкузо също така помага за създаването на система за регистрация на класации и улесняване на разпространението на промоционални записи на неиздадени музикални произведения за улеснение на квалифицираните професионални диско водещи. В края на седемдесетте, Манкузо преустановява т.н. смесване (миксиране), давайки превес на меломанските разбирания за музикално възпроизвеждане.

Дейвид Манкузо е известен и с невероятните си познания ои звуково възпроизвеждане и аудио инжинерство. Говори се, че когато Лондонския клуб Минъстри ъф Саунд отварят врати, те пускат слуха, че са купили озвучителната система на самия Дейвид Манкузо. През 1999 г. и 2000 г. Дейвид и Колийн "Космо" Мърфи от Бичес Брю Рекърдс продуцират компилираната серия "Дейвид Манкузо представя: The Loft" , том I и том II за звукозаписната компания Nuphonic. През 2003 г., книгата на Тим Лаурънс "Любовта спаси деня: Историята на американската денс музикална култура, 1970-1979" бива издадена, включваща цялостна история на живота на Манкузо. Манкузо и неговите Лофт партита биват поместени и в документалния филм на Джосел Рамос от 2003 г. "Маестро", посветен на клубните ъндърграунд диско водещи от седемдесетте.

На 19 септември, 2005 г. Манкузо бe въведен в Зала на славата на танцувалната музика за изключителни постижения като диско водещ.

На 23 Декември 2006 г. нощен клуб, кръстен Манкузо се отвори в Тюбинген, южна Германия. През Май 2008 г., Дейвид Манкузо, с помощта на Гоши Манабе, Колийн Мърфи и Сатору Огава стартират свой меломански звукозаписен лейбъл "The Loft Audiophile Library of Music". Музиката е мастерирана от Стан Рикер.

Препратки