Разлика между версии на „Самел 90“

Направо към навигацията Направо към търсенето
475 байта изтрити ,  преди 7 години
Правопис, премахване на суперлативи, добавяне на източници, премахване на шаблони
(няма конкретно посочени източници и има излишни суперлативи)
(Правопис, премахване на суперлативи, добавяне на източници, премахване на шаблони)
{{паун}}
{{без източници|08:56, 29 декември 2012 (UTC)}}
{{Компания инфо|
име = Самел 90
| сайт = [http://samel90.com/ www.samel90.com]
}}
'''"Самел 90"''' е основана през [[1964]] г. с цел задоволяване на потребностите на [[Българската армия]] от електронно свързочно оборудване. След [[1990]] г. традиционната гама от изделия със специално предназначение се допълва с граждански изделия в областта на телекомуникационната техника, специализирана електроника за осветителната индустрия, резервни части за автомобили и др. Въпреки това “Самел 90” продължава да развива и разширява гамата си от продукти със специално предназначение и остава един от основните доставчици и интегратори на телекомуникационно и друго електронно оборудване за [[Министерство на отбраната]] и [[Министерство на вътрешните работи]] на [[Република България]]. Продуктите на “Самел 90” намират добър прием във [[Великобритания]], [[Германия]], [[Белгия]], [[Франция]], [[САЩ]], [[Китай]], както и в редица страни от [[Средния Изток]] и [[Африка]]. Това превръща “Самел 90” в конкурентна, експортно ориентирана фирма, като дялът на износа в годишния оборот на фирмата достига до 70%.<ref>http://new.samel90.com/bg/about/za_samel_90_ad_gr_samokov/</ref>
 
==Дейности==
* галванотехнически и лакобояджийски покрития;
* проектиране и изработка на феритни и пиезокерамични детайли;
За осигуряване на производството на прецизни и надеждни механични детайли и възли, механичното производство е оборудвано със съвременни високопроизводителнис машини с цифрово-програмно управление на фирмите "Weiler", "Mauser", "Steinel", "Robodrill-Fanuc", "Trumpf", "Safan", "Tornos", "Aciera", "Agie", “Citizen” и др. Във фирмата се изработват различни видове механични детайли чрез фрезова, стругарска и шлосерска обработка. Инструменталното производство е с богат производствен опит и има възможности за конструиране и изработка на малки и средни щанци, пресформи и шприцформи за пластмаси и каучук; приспособления за механична обработка; инструменти за пиезокерамика и ферити.
 
Системата за контрол на качеството ISO 9001 гарантира високото качество и надеждността на продукцията на "Самел 90". Фирмата е между първите български компании, които въвеждат изискванията за качество на стандартите ISO 9001 още през [[1997]] г. Дружеството притежава Сертификат за съответствие на изградената система за осигуряване на качеството с изикваниятаизискванията на ISO 9001:2008, издаден от швейцарската организация SGS. През [[2004]] г. “Самел 90” е сертифициранo от Българското Министерство на отбраната и за съотвествиесъответствие с изискванията на стандартите на [[НАТО]] AQAP 2110.
Фирмата има собственaсобствена централна изпитателна лаборатория и пречиствателна станция за отпадните води. Изпитателната лаборатория е атестирана от Комитета по стандартизация и метрология и има правото да извършва държавни изпитания.
 
В структурата на фирмата са включени собствени звена за извършване на маркетингова дейност, внос и износ на готовата продукция, както и конструкторско-технологични отдели към съответните производствени направления, които се грижат за усъвършенстването и обновяването на производството. “Самел 90” извършва входящ контрол на всички материали и комплектуващи елементи, които предстои да бъдат вложени в производството.
“Самел 90” работи съвместно с компании от [[Западна Европа]], както като техен поддоставчик, така и за реализация на съвместни продукти на трети пазари.<ref>http://new.samel90.com/bg/about/za_samel_90_ad_gr_samokov/</ref>
 
==Външни препратки==
*http://samel90.com
 
==Източници==
<references/>
[[Категория:Български компании]]
[[Категория:Оръжейни компании]]
691

редакции

Навигация