Гейм (рапър): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
EmausBot (беседа | приноси)
м r2.7.3) (Робот Добавяне: bs:Game (reper)
Xqbot (беседа | приноси)
м r2.7.3) (Робот: Променяне от sv:Game (musiker) на sv:Game (rappare)
Ред 68: Ред 68:
[[simple:Game (rapper)]]
[[simple:Game (rapper)]]
[[sk:Game (reper)]]
[[sk:Game (reper)]]
[[sv:Game (musiker)]]
[[sv:Game (rappare)]]
[[sw:Game]]
[[sw:Game]]
[[th:เดอะเกม (แร็ปเปอร์)]]
[[th:เดอะเกม (แร็ปเปอร์)]]

Версия от 18:56, 26 януари 2013

Информация
ПсевдонимGame
Роден
Джейсън Тейлър
СтилWest Coast Hip-Hop
Активностот 2002 г.
Музикален издателBlack Wall Street/Aftermath/Interscope
Свързани изпълнителиDr. Dre, Snoop Dogg, 50 Cent, Eminem, G Unit, Jay Z Ja Rule Fat Joe, Кание Уест, Nate Dogg, Ice Cube
Уебсайтhttp://www.comptongame.com
[[:commons:Category:Game (rapper)|]] в Общомедия

Джейсън Тейлър, известен повече като Game (или The Game) е американски рапър роден на 29 ноември 1979 г. в родното място на Генгста рапа - Комптън, Калифорния. Присъединява се към изтока докато засвидетелства почитта си към Генгста рапа на 80те - NWA. The Game е бивш гангстер, който е станал рапър след като е бил прострелян 5 пъти и е бил на косъм от смъртта. Работи с легендата Dr. Dre над своя дебютен албум. The Game е известен член на бандата Bloods.

Дискография

The Documentary (Aftermath/G Unit/Interscope) е дебютния албум на The Game, с който той става новата надежда на генгста рапа от Snoop Dogg насам. Той е посрещнат добре от 50 Cent, Nate Dogg и още няколко други известни рап изпълнители. Песни като Like Father Like Son, Church For Thugs, Dreams, Where I'm From, Westside Story, How We Do и Put You On The Game стават хитове във рап средите. The Documentary възражда истината и духа на истинския генгста рап.

"По-голямата част от рапа днес е аматьорски, който не казва нищо, нищо не означава и не е предназначен за никого". Казва 24 годишния рапър с татуировка на NWA и Eazy-E на дясната ръка. "Не обиждам никого, но не виждам някой, който да работи както трябва, днешният рап не казва нищо. NWA, Biggie Smalls, 2Pac, Snoop and Jay-Z... всеки от тях казва нещо, но 2рас, Biggie и Eazy-E умряха и това беше опустошително за рапа. Ние оставихме рапа да умре докато не го спаси бялото момче Eminem. Те със 50 Cent възродиха генгста рапа. Мисля, че сега е мой ред и мога да усетя атмосферата".

Джи - Юнит

През 2004 година, Dr. Dre открива таланта на бъдещата супер звезда и двамата записват няколко дуета заедно. Той остава учуден от таланта на The Game, но поради много ангажименти със Еминем и неговия албум Encore, Dre не може да обърне много внимание на The Game. Това го кара да помоли 50 Cent да помогне на The Game, като го подпише под лейбъла, Джи-Юнит. След известно време, 50 Cent обявява официално че The Game е част от Джи-Юнит. Двамата записват няколко световни хита като Westside story, How we do, Hate it or Love it, всички от които много успешни. По късно заради враждата си с Fat Joe, Jay-Z и Jadakiss, 50 Сент кара The Game да ги мрази и да прави песни против тях (т. наречните Diss-ове), но Играта категорично отказва. Това води до започването на враждата между двете звезди, The Game и 50 Cent. Това кара The Game да напусне Джи-Юнит. Играта започва солова кариера в която той си показва омразата към 50 Cent, като почти не прави и една песен в която да не каже някои "мили думи" за 50 Cent.