Разлика между версии на „Хавана“

Направо към навигацията Направо към търсенето
395 байта изтрити ,  преди 8 години
махам твърдения без източник
м (Робот Добавяне: za:Hahvaxnaz)
(махам твърдения без източник)
В Хавана се намира най-голямото балетно [[училище]] в света с около 4500 ученици всяка година, при отиващи на кастинг над 50000. Образованието е безплатно и главно ориентирано към социалистическа [[система]]. Преди в града имало два университета, но след [[революция]]та този в Марианао - Католическия университет - бил затворен.
 
Здравеопазването е центрирано в градските болници, контролирани от [[правителство]]то. Здравните услуги в Хавана са по-добри от останалите в [[страна]]та. Също така, в [[столица]]та се правят и операции при сърдечно-болни и хора с проблемно зрение, рядко срещани някъде другаде в Карибската [[държава]]. Услугите в града са под контрола на [[правителство]]то. [[Електричество]]то се доставя чрез генератори, работещи с петрол.
 
Услугите в града са под контрола на [[правителство]]то. [[Електричество]]то се доставя чрез генератори, работещи с петрол. {{източник|През [[1986]] Кастро дал 25 милиона долара за модернизация на остарялата електрическа [[система]]. Всяка част на Хавана е на най-много пет минути от пожарникарна станция, всяка от които е добре оборудвана.|2010|08|23}}
 
[[Спорт]]ът в Хавана е широко разпространен сред столичаните. В Хавана има два [[бейзбол]]ни стадиона. Най-големият от тях е Естадио Латиноамерикано. Достъпа до повечето спортни събития е свободен. Най-популярните места за водни спортове в града са градските [[плаж]]ове. През [[1991]] година в Хавана били проведени 11<sup>те</sup> Пан-Американски игри. Заради провеждането им в града са били построени много спортни игрища, главно в почти незаселените [[Запад]]ни предградия.

Навигация