Димитър Главчев: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
UserNPA (беседа | приноси)
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 23: Ред 23:
=== Политическа кариера ===
=== Политическа кариера ===


Става член на Парламентарната група на [[ГЕРБ (партия)|ГЕРБ]] в 41-то Народно събрание на 14 юли 2009 година. От 16 февруари 2011 г. е заместник-председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ. От 29 юли 2009 г. е заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси.Димитър Главчев е от инициаторите за приемане на нов Закон за сметната палата [http://www.bulnao.government.bg/index.php?p=67] през 2010г.Законът променя модела за управление на Върховната одитна институция от колегиален на едноличен - тип "генерален одитор".Идея на Димитър Главчев, намерила място в Закона, е създаването на Консултативен съвет, който се избира от Народното събрание.Съветът осъществява страничен и професионален "прочит" на определени аспекти от дейността на Сметната палата, без да нарушава нейната независимост и самостоятелност.От 1 юни 2011 г. е член на Временната комисия за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на [[Конституцията на Република България]]. От 4 септември 2009 г. е заместващ член на Постоянната делегация на Народното събрание в Асамблеята на Европейската сигурност и отбрана/Асамблеята на Западноевропейския съюз. От 26 август 2009 г.до 18 Октомври 2012г. е председател на Постоянно действащата подкомисия по отчетност на публичния сектор. От 3 октомври 2012г. е председател на Комисията за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране
Става член на Парламентарната група на [[ГЕРБ (партия)|ГЕРБ]] в 41-то Народно събрание на 14 юли 2009 година. От 16 февруари 2011 г. е заместник-председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ. От 29 юли 2009 г. е заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси.Димитър Главчев е от инициаторите за приемане на нов Закон за сметната палата [http://www.bulnao.government.bg/index.php?p=67] през 2010г.Законът променя модела за управление на Върховната одитна институция от колегиален на едноличен - тип "генерален одитор".Идея на Димитър Главчев, намерила място в Закона, е създаването на Консултативен съвет, който се избира от Народното събрание.Съветът осъществява страничен и професионален "прочит" на определени аспекти от дейността на Сметната палата, без да нарушава нейната независимост и самостоятелност.От 1 юни 2011 г. е член на Временната комисия за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на [[Конституцията на Република България]]. От 4 септември 2009 г. е заместващ член на Постоянната делегация на Народното събрание в Асамблеята на Европейската сигурност и отбрана/Асамблеята на Западноевропейския съюз. От 26 август 2009 г. до 18 Октомври 2012г. е председател на Постоянно действащата подкомисия по отчетност на публичния сектор. От 3 октомври 2012г. е председател на Комисията за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).
Димитър Главчев е председател на Групата за приятелство България-[[Чили]],заместни-преседател на Групата за приятелство България-[[Украйна]], членува в Групата за приятелство [[България]]-[[Аржентина]], България-[[Корея]], България-[[Китай]], България-[[Русия]], България-[[САЩ]], България-[[Филипини]], и България-[[Швейцария]].
Димитър Главчев е председател на Групата за приятелство България-[[Чили]],заместни-преседател на Групата за приятелство България-[[Украйна]], членува в Групата за приятелство [[България]]-[[Аржентина]], България-[[Корея]], България-[[Китай]], България-[[Русия]], България-[[САЩ]], България-[[Филипини]], и България-[[Швейцария]].



Версия от 12:17, 9 февруари 2013

Димитър Борисов Главчев
български политик
D.Glavchev.jpg

Роден
15 август 1963 г. (1963-08-15) (60 г.)

Учил вУниверситет за национално и световно стопанство
ПартияГЕРБ
Народен представител в:
XLI НС   XLII НС   XLIII НС   XLIV НС   XLV НС   XLVI НС   
Димитър Борисов Главчев в Общомедия

Димитър Борисов Главчев е депутат от партия ГЕРБ в 41-вото Народно събрание. Избран за депутат от 23-и избирателен район - София 1.

Биография

Димитър Борисов Главчев е роден на 15 Август 1963г. в гр.София. Средното си образование завършва в 35 СОУ "Добри Войников"(тогава ГРЕ "Михаил Калинин")1981г. в София. Завършва специалност „Счетоводна отчетност“ в Университета за национално и световно стопанство (тогава ВИИ ”К.Маркс”)1987 г. По професия е дипломиран експерт-счетоводител и регистиран одитор.

Говори английски език и руски език.

Политическа кариера

Става член на Парламентарната група на ГЕРБ в 41-то Народно събрание на 14 юли 2009 година. От 16 февруари 2011 г. е заместник-председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ. От 29 юли 2009 г. е заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси.Димитър Главчев е от инициаторите за приемане на нов Закон за сметната палата [1] през 2010г.Законът променя модела за управление на Върховната одитна институция от колегиален на едноличен - тип "генерален одитор".Идея на Димитър Главчев, намерила място в Закона, е създаването на Консултативен съвет, който се избира от Народното събрание.Съветът осъществява страничен и професионален "прочит" на определени аспекти от дейността на Сметната палата, без да нарушава нейната независимост и самостоятелност.От 1 юни 2011 г. е член на Временната комисия за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България. От 4 септември 2009 г. е заместващ член на Постоянната делегация на Народното събрание в Асамблеята на Европейската сигурност и отбрана/Асамблеята на Западноевропейския съюз. От 26 август 2009 г. до 18 Октомври 2012г. е председател на Постоянно действащата подкомисия по отчетност на публичния сектор. От 3 октомври 2012г. е председател на Комисията за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Димитър Главчев е председател на Групата за приятелство България-Чили,заместни-преседател на Групата за приятелство България-Украйна, членува в Групата за приятелство България-Аржентина, България-Корея, България-Китай, България-Русия, България-САЩ, България-Филипини, и България-Швейцария.

Член на Управителния съвет на СНЦОД"Граждани за европейско развитие на България"

Член на Контролната комисия на ПП ГЕРБ от 03.12.2006г.

Източници