Министри: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м r2.7.1) (Робот Добавяне: gl:Ministry
Addbot (беседа | приноси)
м Робот: Преместване на 24 междуезикови препратки към Уикиданни, в d:q425772.
Ред 10: Ред 10:


[[Категория:Американски метъл групи]]
[[Категория:Американски метъл групи]]

[[cs:Ministry]]
[[da:Ministry]]
[[de:Ministry]]
[[en:Ministry (band)]]
[[eo:Ministry]]
[[es:Ministry]]
[[et:Ministry]]
[[fi:Ministry]]
[[fr:Ministry]]
[[gl:Ministry]]
[[he:מיניסטרי]]
[[hu:Ministry]]
[[it:Ministry]]
[[ja:ミニストリー (バンド)]]
[[lv:Ministry]]
[[nl:Ministry]]
[[no:Ministry]]
[[pl:Ministry]]
[[pt:Ministry]]
[[ru:Ministry]]
[[simple:Ministry (band)]]
[[sv:Ministry]]
[[tr:Ministry]]
[[uk:Ministry]]

Версия от 05:59, 14 март 2013

Ministry (Министри) е американски индъстриъл метъл солист . Един от първите , които експериментира с вкарването на тежки китарни рифове в индъстриъл музиката.

История

Първите му два албума With Sympathy от 1983 и Twitch от 1986 нямат нищо общо с метъл и рок: първия албум е лек ню уейв в най-чистия му вариант. Втория албум вече е EBM - музиката е все така елктронна и танцувална, но вече не е поп. Ал Йоргенсен казва: "С музиката в "Twitch" се занимавах още преди "With Sympathy" да излезе. Част от парчетата в този албум бяха на по 4-5 години, но от лейбъла не искаха да ги включат в "With Sympathy", тъй че...". След това Алан Йоргенсен, недоволен от насоката, в която върви групата поема нещата в свои ръце. Следващите два албума The Land Of Rape And Honey от 1988 и The Mind Is Terrible Thing To Taste от 1989 са едни от първите индъстриъл рок/метъл албуми. Добили култов статут, те са последвани от ΚΕΦΑΛΗΞΘ (или Psalm 69:The Way To Suckseed And The Way To Suck Eggs) от 1992. В него използването на синтезатори е сведено до минимум и той става най-силно ориентирания към метъла Ministry албум до момента. Освен това албумът силно застъпва политическата тематика: в песните се пее против външната политика на тогавашния президент Джордж Х. У. Буш. Песни като N.W.O (New World Order), Jesus Built My Hotrod и Just One Fix се превръщат в едни от най-обичаните им песни. Въпреки успеха си групата едва не се разпада заради арести и проблеми с наркотиците.

Следващия си албум — Fifth Pig, Ministry издават чак през 1996. За него двигателя на групата Ал Йоргрнсен премахва почти всички синтезатори, семплъри и дръм машини. Песните са съставени от шумни китари, тежък бас, и истински барабани. Те са доста по-тежки и бавни от предишните им записи. Тежките дни за Ministry не приключват с това и техния бивш китарист Уилиам Тъкър се самоубива през 1999. Същата година групата записва Dark Side Of The Spoon. Албумът е посветен на Тъкър. С него Ministry правят опит да се завърнат към своя електро-метъл звук, но албумът не е добре възприет от техните почитатели. Въпреки това сингълът Bad Blood пожънва успех и е номиниран за наградите Грами през 2000. Включен е в оригиналния саундтрак на филма „Матрицата“ (The Matrix).

Следващият албум е издаден през 2003 и е наречен Animositisomnia. Въпреки всичко, албумът не се продава добре и синглите са отложени преди да бъдат издадени. Следващият албум — Houses Of The Molè е издаден през 2004. Албума атакува администрацията на Джордж У. Буш точно както Psalm 69 атакува баща му 12 години преди това. Въпреки ниските продажби албумът е добре приет от феновете и бележи завръщането на Ministry към свойте най-добри времена. По отношение на текстовете това е и най-свободния в това отношение албум на Ministry. Последвалия Rio Grande Blood от 2006 е втората част от трилогията на Ministry против администрацията на Дж. У. Буш. Той е дори по-тежък от Houses Of The Mole, понякога сравняван със албумите на Slayer като твърдост и траш-метъл влияния. Сингълът Lieslieslies е номиниран за Грами в категория най-добро метъл изпълнение. На 18 септември 2007 г. Ministry издаде своя последен албум The Last Sucker, с който освен трилогията против Буш, групата приключва с издаването на студийни записи. По думите на Ал Йоргенсен „Според мен е по-добре да спреш когато си на върха, отколкото да се задържиш твърде дълго и да продължаваш да правиш бози както Aerosmith и The Rolling Stones 30 години по-късно…“. Самият албум е с доста осезаема индъстриъл метъл насоченост. Но през следващата 2008 г. групата решава да "затвърди" разпадането си като правят световно турне и свирят песни, както от старите си, така и от новия за тази година и последен (може би) албум/и - "Cover Up", който съдържа изцяло кавъри на групи и изпълнители като "The Rolling Stones", "Deep Purple", "Louis Armstrong" и други.С това те слагат край на групата поне за сега.....