Уилям Уелски: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 57: Ред 57:


== Семейство ==
== Семейство ==
Сключва брак на [[29 април]] [[2011]] с [[Кейт Мидълтън]]. Същият ден получава титлата „херцог на [[Кеймбридж]]” от кралица Елизабет II. Сватбената церемония се провежда в [[Уестминстърско абатство|Уестминстърското абатство]]. На [[22 юли]] [[2013]] се ражда неговия първороден син, който ще бъде третият (след баща си и дядо си) наследник на трона.
Сключва брак на [[29 април]] [[2011]] с [[Кейт Мидълтън]]. Същият ден получава титлата „херцог на [[Кеймбридж]]” от кралица Елизабет II. Сватбената церемония се провежда в [[Уестминстърско абатство|Уестминстърското абатство]]. На [[22 юли]] [[2013]] се ражда неговия първороден син Джордж Александър Луис, който ще бъде третият (след баща си и дядо си) наследник на трона.


== Източници ==
== Източници ==

Версия от 21:16, 24 юли 2013

Шаблон:Infobox Личност Уилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, дук (херцог) на Кембридж (Шаблон:Lang-en) е член на британското кралско семейство.

Той е първородният син на британския престолонаследник принц Чарлз и принцеса Даяна; внук на Елизабет II - кралицата на Обединеното кралство; вторият (след баща си) наследник на трона. Има по-малък брат принц Хенри (Хари).

Образование

През 2005 г. завършва университета „Сейнт Андрюс“ с магистърска степен.

Семейство

Сключва брак на 29 април 2011 с Кейт Мидълтън. Същият ден получава титлата „херцог на Кеймбридж” от кралица Елизабет II. Сватбената церемония се провежда в Уестминстърското абатство. На 22 юли 2013 се ражда неговия първороден син Джордж Александър Луис, който ще бъде третият (след баща си и дядо си) наследник на трона.

Източници


Външни препратки

Шаблон:Човек-мъниче