Ривиера (курорт): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
{{Без източници|2013|02|06}}
{{Без източници|2013|02|06}}
'''„Ривиера“''' е ваканционен комплекс от затворен тип, отстоящ на 15 км северно от град [[Варна]], непосредствено преди [[Златни пясъци]]. Разположен е сред разкошен парк с площ от 12 хектара /120 дка/ и се състои от няколко петзвездни хотела разположени на самия плаж, като „Империал“, „Ривиера Бийч“, "Оазис" и „Лотос“, които са сред най-скъпите и луксозни места за настаняване на българското черноморие. Преди 1989 г. курортът e бил резиденция на Държавния съвет на НРБ със строго ограничен достъп. През 90-те години по време на управлението на Иван Костов, комплексът е приватизиран чрез РМД за милион и половина долара от покойния Емил Кюлев. Днес е собственост на неговата вдовица Весела Кюлева.
'''„Ривиера“''' е ваканционен комплекс от затворен тип, отстоящ на 15 км северно от град [[Варна]], непосредствено преди [[Златни пясъци]]. Разположен е сред разкошен парк с площ от 12 хектара /120 дка/ и се състои от няколко петзвездни хотела като „Империал“, „Ривиера Бийч“, "Оазис" и „Лотос“, които се намират на самия плаж са сред най-скъпите и луксозни места за настаняване на българското черноморие. Преди 1989 г. курортът e бил резиденция на Държавния съвет на НРБ със строго ограничен достъп. През 90-те години по време на управлението на Иван Костов, комплексът е приватизиран чрез РМД за милион и половина долара от покойния Емил Кюлев. Днес е собственост на неговата вдовица Весела Кюлева.


== Източници ==
== Източници ==

Версия от 14:41, 26 юли 2013

„Ривиера“ е ваканционен комплекс от затворен тип, отстоящ на 15 км северно от град Варна, непосредствено преди Златни пясъци. Разположен е сред разкошен парк с площ от 12 хектара /120 дка/ и се състои от няколко петзвездни хотела като „Империал“, „Ривиера Бийч“, "Оазис" и „Лотос“, които се намират на самия плаж са сред най-скъпите и луксозни места за настаняване на българското черноморие. Преди 1989 г. курортът e бил резиденция на Държавния съвет на НРБ със строго ограничен достъп. През 90-те години по време на управлението на Иван Костов, комплексът е приватизиран чрез РМД за милион и половина долара от покойния Емил Кюлев. Днес е собственост на неговата вдовица Весела Кюлева.

Източници

Шаблон:България-мъниче