Парис Хилтън: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Ред 13: Ред 13:
Парис Хилтън е родена на [[17 февруари]] [[1981]] г. в [[Ню Йорк]] в семейството на Кати и [[Ричард Хилтън]]. Има по-малка сестра, [[Ники Хилтън|Ники]], както и двама братя – Барън Хилтън Втори и Конрад Хилтън Трети. Нейният дядо, Барън Хилтън е основателят на хотелската верига „Хилтън“. Родът на Парис Хилтън има далечни [[норвегия|норвежки]] корени.
Парис Хилтън е родена на [[17 февруари]] [[1981]] г. в [[Ню Йорк]] в семейството на Кати и [[Ричард Хилтън]]. Има по-малка сестра, [[Ники Хилтън|Ники]], както и двама братя – Барън Хилтън Втори и Конрад Хилтън Трети. Нейният дядо, Барън Хилтън е основателят на хотелската верига „Хилтън“. Родът на Парис Хилтън има далечни [[норвегия|норвежки]] корени.


В детско-юношеските си години живее и учи в престижни квартали в [[Ню Йорк]] и [[Калифорния]], a за кратко и в [[Кънектикът]]. Отказва се от училище и първоначално не завършва [[гимназия|средно образование]], но по-късно успешно се явява на изпити като частен ученик и така получава приравнителен диплом за завършено средно образование. През 2013 участва в Бълграския Vip Brother.
В детско-юношеските си години живее и учи в престижни квартали в [[Ню Йорк]] и [[Калифорния]], a за кратко и в [[Кънектикът]]. Отказва се от училище и първоначално не завършва [[гимназия|средно образование]], но по-късно успешно се явява на изпити като частен ученик и така получава приравнителен диплом за завършено средно образование. През 2013 влиза в Бълграския Vip Brother като специален гост.


==Кариера==
==Кариера==

Версия от 20:10, 17 септември 2013

Парис Хилтън

Родена
Активен периодот 1997 г.
Семейство
БащаРичард Хилтън
Братя/сестриНики Хилтън
ПартньорРик Саломон (2003 – 2004)
Ник Картър (2003 – 2004)
Деца2

Подпис
Уебсайтwww.parishilton.com
Парис Хилтън в Общомедия

Парис Уитни Хилтън (Шаблон:Lang-en) (родена 17 февруари 1981 г.) е певица, актриса, модел, бизнесдама, писател, светска личност, една от наследниците на семейство Хилтън.

Биографични данни

Парис Хилтън е родена на 17 февруари 1981 г. в Ню Йорк в семейството на Кати и Ричард Хилтън. Има по-малка сестра, Ники, както и двама братя – Барън Хилтън Втори и Конрад Хилтън Трети. Нейният дядо, Барън Хилтън е основателят на хотелската верига „Хилтън“. Родът на Парис Хилтън има далечни норвежки корени.

В детско-юношеските си години живее и учи в престижни квартали в Ню Йорк и Калифорния, a за кратко и в Кънектикът. Отказва се от училище и първоначално не завършва средно образование, но по-късно успешно се явява на изпити като частен ученик и така получава приравнителен диплом за завършено средно образование. През 2013 влиза в Бълграския Vip Brother като специален гост.

Кариера

Парис Хилтън 2005

Въпреки че няма специално образование, Парис Хилтън е активно заета с множество дейности.

Модел

От ранна детска възраст Парис Хилтън има множество участия като модел. От 19-годишна възраст има ангажименти с агенции от големите модни столици, например Форд Моделс. Спечелва си репутация на млада дама в крак с тенденциите в модата и светското общество.

Актриса

През 2003 спечелва популярност с риалити шоу, наречено „The Simple Life“, в което Парис върши работата на краварка, чистачка и келнерка, и живее във ферма. Там тя участва редом с Никол Ричи.

Има редица участия във филми и сериали, например „Ориндж Каунти - кварталът на богатите“, „Вероника Марс“, „Лас Вегас“.

През 2003, дни преди първите епизоди на риалити шоуто, в което участва, в интернет пространството набира популярност запис, на който се вижда как Парис Хилтън и тогавашният ѝ интимен приятел правят секс. Слуховете са, че това произшествие е предварително планирано като реклама за предстоящата премиера, но самата Парис е шокирана и отрича. По-късно записът е официално пуснат в продажба и Парис Хилтън е спомената в надписите. Следва дело, което завършва с извънсъдебно споразумение.

Певица

Парис Хилтън издава дебютния си албум, „Paris” през 2006. Алумът съдържа следните песни:

Парис Хилтън, 2007
  1. „Turn It“ Up - 3:12
  2. „Fightin' over Me“ (featuring Fat Joe & Jadakiss) – 4:01
  3. „Stars Are Blind“ – 3:56
  4. „I Want You“ – 3:12
  5. „Jealousy“ – 3:40
  6. „Heartbeat“ – 3:43
  7. „Nothing in This World“ – 3:10
  8. „Screwed“ – 3:41
  9. „Not Leaving without You“ – 3:35
  10. „Turn You On“ – 3:06
  11. „Do Ya Think I'm Sexy?“ – 4:34 (кавър на Род Стюарт)

През 2009 се очаква да излезе вторият студиен албум на Хилтън.

Писател

През 2004 Парис издава автобиографичната книга „Confessions of an Heiress: A Tongue-in-Chic Peek Behind the Pose“ в съавторство с Мерле Гинсберг.

Бизнесдама

Парис Хилтън през 2007 година отдава името си на верига клубове, наречени „Клуб Парис”. Развива и други комерсиални дейности.

Социална и политическа ангажираност

Поддържа Международното движение за свободен Тибет.[1]

Paris Hilton's My New BFF

Британи Фликингер

През март 2008 се задава новината че Хилтън ще участва в риалити шоуто, Paris Hilton's My BFF което означава на български, Парис Хилтън моята нова най-добра приятелка. Във въпросното шоу Парис търси новата най-добра приятелка. Шоуто стартира по MTV на 30 септември 2008, победителката беше поп-рок певица, Британи Фликингер.

Проблеми със закона

През юни 2007 е образувано дело срещу Хилтън по нарушение на авторските права върху дебютния ѝ сингъл от албума „Paris”.

През септември 2007 Парис Хилтън съди издатели на пощенски картички, които преднамерено си служат с изречение, вече регистрирано от Хилтън като нейна запазена марка.

През май 2007 Хилтън е осъдена на 45 дни затвор за шофиране в нетрезво състояние по време на изпитателен срок, наложен ѝ също поради шофиране в нетрезво състояние. Делото се радва на голям медиен интерес. След няколко дни в затвора тя е освободена, но впоследствие е отново върната и лежи 23 дни

Вътрешни препратки

Външни препратки

Шаблон:Link GA