Сабрина младата вещица: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Addbot (беседа | приноси)
м Робот: Преместване на 25 междуезикови препратки към Уикиданни, в d:q383104.
Редакция без резюме
Ред 5: Ред 5:
| Картинка =
| Картинка =
| Обяснение към снимката =
| Обяснение към снимката =
| Жанр = [[Ситуационна комедия]], [[Фантастика]]
| Жанр = [[Ситуационна комедия]]<br>[[Фантастика]]
| Създател(и) = Нел Сковъл
| Създател(и) = Нел Сковъл
| Актьори = [[Мелиса Джоун Харт]]<br>[[Керълайн Риа]]<br>[[Бет Бродерик]]<br>[[Ник Бейки]]<br>[[Нейт Ричърт]]<br>[[Джена Лей Грийн]]<br>[[Мартин Мъл]]
| Актьори = [[Мелиса Джоун Харт]]<br>[[Керълайн Риа]]<br>[[Бет Бродерик]]<br>[[Ник Бейки]]<br>[[Нейт Ричърт]]<br>[[Джена Лей Грийн]]<br>[[Мартин Мъл]]
Ред 18: Ред 18:
| Формат на картината =
| Формат на картината =
| Формат на звука =
| Формат на звука =
| Излъчване = [[27 септември]] [[1996]] г. - [[24 април]] [[2003]] г.
| Излъчване = 27 септември 1996 г. 24 април 2003 г.
| Официален уебсайт =
| Официален уебсайт =
| Страница в IMDb = 0115341
| Страница в IMDb = 0115341
Ред 24: Ред 24:
}}
}}


'''Сабрина младата вещица''' ({{lang-en|Sabrina, the Teenage Witch}}) е [[Съединени американски щати|американска]] [[ситуационна комедия]], създадена по детски [[комикс]] от серията „Арчи“, носещ същото име. Първите четири сезона на [[сериал]]а се излъчват по телевизията [[American Broadcasting Company|ABC]], а следващите три - по [[The WB]].
'''„Сабрина младата вещица“''' ({{lang-en|Sabrina, the Teenage Witch}}) е [[Съединени американски щати|американска]] [[ситуационна комедия]], създадена по детски [[комикс]] от серията „Арчи“, носещ същото име. Първите четири сезона на [[сериал]]а се излъчват по телевизията [[American Broadcasting Company|ABC]], а следващите три - по [[The WB]].


{{сюжет}}
{{сюжет}}
'''„Сабрина младата вещица“''' е сериал за израстването на една обикновена [[тийнейджър]]ка, която изведнъж научава, че владее изкуството да прави магии. Премествайки се при лелите си, Сабрина получава като подарък опушено гърне... Не след дълго открива, че и тя е вещица като лелите си. Действието се развива в къщата, обитавана от трите жени и един черен котарак, който, естествено, говори с човешки глас. И ръси свежи лафове на килограм (“Изрусях! Коефицентът ми на интелигентност току що спадна с 20 точки.” “Какви цветя да ти взема?” – “Изненадай ме” – “Значи рози...”). Освен да бърка заклинанията, с които неочаквано променя окраската на котарака, Сабрина трябва да пази магическия си талант в тайна от гаджето си Харви, от приятелите си Джени и Валери, да се бори с досадната Либи и вечно подозрителния заместник-директор на гимназията, г-н Крафт. Сериалът гъмжи от неочаквани конфузии, гарантиращи щедри порции смях. Докато припечелва като детегледачка, Сабрина превръща бебето, за което се грижи, във възрастен човек. Усъвършенствайки се в превръщенията, Сабрина преобразява от яд напастта Либи в коза, а себе си в котка, когато трябва да извърши разследване на тъмните дела зад една изложба за домашни любимци. Поставена натясно младата вещица не си поплюва и раздава страховито магическо правосъдие. Неприятностите, които връхлитат учителя-гадняр по математика са ... просто свръхестествени. [[Мелиса Джоун Харт]], която се превъплъщава в Сабрина, а [[Керълайн Риа]] и [[Бет Бродерик]] играят лелите с магически познания, [[Нейт Ричърт]] обира лаврите на дамската публика като завидно готиния приятел на младата вещица.
'''„Сабрина младата вещица“''' е сериал за израстването на една обикновена [[тийнейджър]]ка, която изведнъж научава, че владее изкуството да прави магии. Премествайки се при лелите си, Сабрина получава като подарък опушено гърне... Не след дълго открива, че и тя е вещица като лелите си. Действието се развива в къщата, обитавана от трите жени и един черен котарак, който, естествено, говори с човешки глас. И ръси свежи лафове на килограм (“Изрусях! Коефицентът ми на интелигентност току що спадна с 20 точки.” “Какви цветя да ти взема?” – “Изненадай ме” – “Значи рози...”). Освен да бърка заклинанията, с които неочаквано променя окраската на котарака, Сабрина трябва да пази магическия си талант в тайна от гаджето си Харви, от приятелите си Джени и Валери, да се бори с досадната Либи и вечно подозрителния заместник-директор на гимназията, господин Крафт. Сериалът гъмжи от неочаквани конфузии, гарантиращи щедри порции смях. Докато припечелва като детегледачка, Сабрина превръща бебето, за което се грижи, във възрастен човек. Усъвършенствайки се в превръщенията, Сабрина преобразява от яд напастта Либи в коза, а себе си в котка, когато трябва да извърши разследване на тъмните дела зад една изложба за домашни любимци. Поставена натясно младата вещица не си поплюва и раздава страховито магическо правосъдие. Неприятностите, които връхлитат учителя-гадняр по математика са ... просто свръхестествени. [[Мелиса Джоун Харт]], която се превъплъщава в Сабрина, а [[Керълайн Риа]] и [[Бет Бродерик]] играят лелите с магически познания, [[Нейт Ричърт]] обира лаврите на дамската публика като завидно готиния приятел на младата вещица.
{{сюжет-край}}
{{сюжет-край}}


==„Сабрина младата вещица“ в България==
==„Сабрина младата вещица“ в България==
В България първоначално сериалът е излъчван по [[Канал 1]], дублиран на български.
В България първоначално сериалът е излъчван по [[Канал 1]].


По-късно през [[2005]] г. повторенията на първите епизоди и премиерите на всички останали започнаха излъчване по [[GTV]], като също са дублирани на български, но от различен екип. Дублажът е на студио 100. Ролите се озвучават от артистите [[Нина Гавазова]], Таня Михайлова, Поликсена Костова и [[Радослав Рачев]].
По-късно през 2005 г. повторенията на първите епизоди и премиерите на всички останали започват излъчване по [[GTV]]. Дублажът е на студио 100. Ролите се озвучават от артистите [[Нина Гавазова]], Таня Михайлова, Поликсена Костова и [[Радослав Рачев]].


==Външни препратки==
==Външни препратки==
* {{imdb title|0115341}}
* {{imdb title|0115341}}
* {{tv.com show|50}}
* {{tv.com show|sabrina-the-teenage-witch}}


[[Категория:Американски ситкоми]]
[[Категория:Американски ситкоми]]

Версия от 00:01, 19 септември 2013

Сабрина младата вещица
Sabrina, the Teenage Witch
ЖанрСитуационна комедия
Фантастика
Създател(и)Нел Сковъл
АктьориМелиса Джоун Харт
Керълайн Риа
Бет Бродерик
Ник Бейки
Нейт Ричърт
Джена Лей Грийн
Мартин Мъл
Страна САЩ
ЕзикАнглийски
Сезони7
Епизоди163 + 3 ТВ филми
Продукция
Времетраене22 минути
Разпространение
ТВ каналABC (1996-2000)
The WB (2000-2003)
Излъчване27 септември 1996 г. – 24 април 2003 г.
Външни препратки
Страница в IMDb

„Сабрина младата вещица“ (Шаблон:Lang-en) е американска ситуационна комедия, създадена по детски комикс от серията „Арчи“, носещ същото име. Първите четири сезона на сериала се излъчват по телевизията ABC, а следващите три - по The WB.

„Сабрина младата вещица“ е сериал за израстването на една обикновена тийнейджърка, която изведнъж научава, че владее изкуството да прави магии. Премествайки се при лелите си, Сабрина получава като подарък опушено гърне... Не след дълго открива, че и тя е вещица като лелите си. Действието се развива в къщата, обитавана от трите жени и един черен котарак, който, естествено, говори с човешки глас. И ръси свежи лафове на килограм (“Изрусях! Коефицентът ми на интелигентност току що спадна с 20 точки.” “Какви цветя да ти взема?” – “Изненадай ме” – “Значи рози...”). Освен да бърка заклинанията, с които неочаквано променя окраската на котарака, Сабрина трябва да пази магическия си талант в тайна от гаджето си Харви, от приятелите си Джени и Валери, да се бори с досадната Либи и вечно подозрителния заместник-директор на гимназията, господин Крафт. Сериалът гъмжи от неочаквани конфузии, гарантиращи щедри порции смях. Докато припечелва като детегледачка, Сабрина превръща бебето, за което се грижи, във възрастен човек. Усъвършенствайки се в превръщенията, Сабрина преобразява от яд напастта Либи в коза, а себе си в котка, когато трябва да извърши разследване на тъмните дела зад една изложба за домашни любимци. Поставена натясно младата вещица не си поплюва и раздава страховито магическо правосъдие. Неприятностите, които връхлитат учителя-гадняр по математика са ... просто свръхестествени. Мелиса Джоун Харт, която се превъплъщава в Сабрина, а Керълайн Риа и Бет Бродерик играят лелите с магически познания, Нейт Ричърт обира лаврите на дамската публика като завидно готиния приятел на младата вещица.

Край на разкриващата сюжета част.

„Сабрина младата вещица“ в България

В България първоначално сериалът е излъчван по Канал 1.

По-късно през 2005 г. повторенията на първите епизоди и премиерите на всички останали започват излъчване по GTV. Дублажът е на студио 100. Ролите се озвучават от артистите Нина Гавазова, Таня Михайлова, Поликсена Костова и Радослав Рачев.

Външни препратки