Катък: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
Версия от 19:23, 18 юни 2013 на Fadams
(q stfu)
(Версия от 19:23, 18 юни 2013 на Fadams)
'''Катък''' или '''крукмач''' (''крукмач, куртмач, катмач'') е млечен продукт със солено-кисел вкус, приготвян в [[България]]. Названието всъщност се използва за няколко продукта с подобен вкус, но получени по различен начин. Традиционно катък се прави от най-гъстото овче мляко през август. Млякото се вари на водна баня, след което се оставя на тъмно и хладно място. Разбърква се през няколко часа, дни под ред. Посолява се, не се слага [[сирнище]]. Полученият продукт е дълготраен и може да се използва в продължение на няколко [[месец]]а. С цел получаване на по-гъст продукт, преди заквасването овчето [[мляко]] се вари на бавен огън в продължение на няколко часа.
Тая глупост е за простите Катъци ако не знаете какво е това сте катък. Катък такива !!!!
 
В наши дни катък се нарича и просто повече или по-малко хомогенна смес от [[кисело мляко]] и [[овче сирене]] с евентуална добавка на масло. Това, разбира се, няма качествата на оригиналния продукт.
Катъка е пълна селска глупост която е измислена за еи така . Моля които мисли че катък е смешно да се гръмне защото това е като спиндерман моля СТФУ !
 
Под името '''катък''' се намират и разновидностите на млечната салата, приготвяна с катък. Обикновено включва съставки като овче сирене, месести чушки (и/или краставици, може и кисели краставички), чесън, олио, печени орехи. Обикновено се сервира като мезе към ракията.
Катъците играят в Lol Eu East and Nordic ! Обичаите катъка си както обичате курвите ! И бла бла бла бла бла бла бла #EMO #NIKI #MARLAN #PESHO #HASHTAG !!![[Категория:Млечни продукти]]
 
[[Категория:Млечни продукти]]
[[Категория:Българска кухня]]

Навигация