Разлика между версии на „Локи“

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
м (Робот: Преместване на 53 междуезикови препратки, вече съхранявани в [http://www.wikidata.org/wiki/Wikidata:Main_Page Уикиданни], в d:q133147.)
'''Локи''' е скандинавски бог на злото и огъня от основната група богове [[Аси]] . Син на великаните [[Лаувейя]] и [[Фарбаути]] , той е представян като близък на [[Один]], но и като негов смъртен враг, както и на другите добри богове. [[Скандинавска митология|Староскандинавската митология]] му приписва и някои положителни черти, което го прави противоречива фигура. Т. напр. [[викингите]] смятали Локи за откривател на [[рибарска мрежа|рибарската мрежа]]. Преобладаващи черти в характера му са злина, хитрост и непостоянство.Локи също е и бог на шегите и единственото нещо което иска освен чукът на [[Тор (митология)|Тор]] е богинята [[Фрея]].Той е баща на [[Хел]] чудовище, олицетворяващо смъртта, владетелка на царството на мъртвите,змията [[Йормунганд]] и вълкът [[Фенрир]].Когато настъпи [[Рагнарьок]] и Локи нападне [[Асгард]], [[Один]] ще се сражава с чудовищния вълк [[Фенрир]], който ще го погуби, ала синът му [[Видар]] ще отмъсти за него, убивайки звяра.
 
Според някои източници новата цел на Локи е да завладее земята чрез своя сексапил и за тази цел е приел образа на британския актьор Том Хидълстън. Така той вече е създал цяла армия на свое име (Армията на Локи), която е готова да направи всичко, което й бъде заповядано. По последни данни тази негова нова политика има огромен успех и е причинила душевната смърт на милиони невинни същества от женски пол, които истерично крещят и припадат при всяко появяване на идола си.
{{митология-мъниче}}
{{Скандинавска митология}}
Анонимен потребител

Навигация